Napi

Jogi segítséget kapnak a trafikosok

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2013. október 10.
Rovat:

Jogi segítséget nyújt az onlinekassza.hu szakmai portál azoknak a dohányboltot üzemeltető vállalkozásoknak, akik a pénztárgépszállító hibás teljesítése miatt nem tudnak eleget tenni online adatszolgáltatási kötelezettségüknek a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit (NDN) Zrt. felé.

Erősödnek a kiszolgáltatott fogyasztók jogai

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2013. október 10.
Rovat:

A fogyasztóvédelmi hatóság már első esetben bírságot szabhat ki, ha idősekkel vagy fogyatékossággal élőkkel szemben jogsértést tapasztal. A kormány újabb törvénymódosítást készített elő annak érdekében, hogy a fiatal- és időskorú, valamint a fogyatékossággal élő fogyasztók védelme tovább erősödjön. A javaslat megtiltja a fogyasztói csoportok létrehozását is.

Ombudsman: jogszerű a taxisrendelet

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2013. október 9.
Rovat:

Nem indokolt annak ombudsmani kezdeményezése, hogy a Kúria vizsgálja felül a fővárosi taxisrendeletet, ugyanis azt a jogszabályi előírások betartásával alkották meg – állapította meg több panaszbeadvány vizsgálatában Székely László. Az alapvető jogok biztosa ugyanakkor emlékeztette a kormányt, hogy még adós egyes részletes szabályok megalkotásával.

Ároktői banda: eltörölnék az előzetes felső határát

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2013. október 9.
Rovat:

Az ároktői banda ügye miatt a Fidesz azt kezdeményezi, hogy a jövőben a legsúlyosabb bűncselekmények esetében ne legyen felső határa az előzetes letartóztatás időtartamának. Emellett 60 napban maximalizálnák a szakértői vélemények elkészítésének határidejét és az előzetes letartóztatás bírói elutasítása esetén kötelezővé tennék a lábperec alkalmazását – jelentette be Gulyás Gergely szerdai sajtótájékoztatóján.

Többéves börtön járt rendőr rugdosásáért

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2013. október 8.
Rovat:

Többéves börtönre ítélte a rendőrjárőrre 2011-ben intézkedés közben rátámadó férfiakat kedden kihirdetett elsőfokú, nem jogerős döntésével a Budapest Környéki Törvényszék – közölte a bíróság sajtószóvivője.

Nem adjuk ki Hernádit

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2013. október 7.
Rovat:

Megtagadta Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatójának ügyében a horvát ügyészség által kibocsátott európai elfogatóparancs végrehajtását a Fővárosi Törvényszék hétfőn; a végzés jogerős.

Meddig lehet a bíróságra menni az MT szerint?

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2013. október 7.
Rovat:

A Kúria Közigazgatási-Munkaügyi Kollégiuma a munkaügyi perek keresetindítási határidejével kapcsolatos kollégiumi véleményt fogadott el, hogy szakmailag támogassa az alsóbb bíróságok ítélkezési gyakorlatát – hangzott el a napokban a legfelsőbb bírói fórumon tartott háttérbeszélgetésen.

Ároktői banda: nem alkalmazhatták még a nyomkövetőt

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2013. október 7.
Rovat:

A bíróság a házi őrizet elrendelésekor még nem alkalmazhatta automatikusan a terhelt mozgását nyomon követő technikai eszközt, mert az akkor hatályos jogszabály még a vádlott hozzájárulásától tette függővé a használatát. A jelenleg szökésben lévő vádlottak ehhez nem járultak hozzá – tudatta hétfőn közleményében Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék szóvivője a bíróság honlapján a két ároktői bandatag eltűnésével kapcsolatban.