Napi


2013. október 4.

Uniós témákban egyeztetnek a régió miniszterei

Szorosabban együttműködnek három témában a jövőben a közép-európai igazságügyi miniszterek és egyeztetik álláspontjukat az európai fizetésképtelenségi eljárás, az európai ügyész és az igazságügyi eredménytábla kérdésében – jelentette be Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a közép-európai igazságügyi miniszterek pénteki veszprémi találkozóját követő sajtótájékoztatón.

2013. október 4.

Hunvald-ügy: jövő csütörtökön lehet határozat

Várhatóan határozatot hirdet jövő csütörtökön az erzsébetvárosi, milliárdos nagyságrendű ingatlanpanamák, korrupciós ügyek vádjával Gál György és társai, köztük Hunvald György egykori polgármester ellen indított per másodfokú eljárásában a Szegedi Ítélőtábla.

2013. október 4.

Túl sokan ülnek előzetesben

Az önkényes fogva tartással foglalkozó ENSZ-munkacsoport szakértője szerint túl gyakran alkalmazzák az előzetes letartóztatást Magyarországon, és a bírák a védelem érveit gyakran nem veszik figyelembe ugyanolyan súllyal, mint a vádét. Vladimir Tocsilovszkij erről Budapesten beszélt, a sajtótájékoztatón kollégájával, El Hadji Malick Sow-val tett első hivatalos magyarországi látogatásáról számolt be.

2013. október 4.

Nem rúgható ki automatikusan a HIV-fertőzött

Nem lehet valakit csak azért elbocsátani az állásából, mert HIV-pozitív, ez sérti az érintett emberi jogait – mondta ki csütörtöki ítéletében az Emberi Jogok Európai Bírósága Strasbourgban.

2013. október 3.

Nem tud meg minden titkot a NAV

A parlament honlapján közzétett, új magyar-svájci adóegyezmény ratifikálásával lehetővé válik, hogy a hazai adóvizsgálatok során a magyar hatóságok hozzájussanak az adóalany svájci jövedelmeivel kapcsolatos információkhoz – hívja fel a figyelmet a MAZARS legfrissebb jelentése. A könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat szerint a jövő januárban hatályba lépő egyezmény intézményesíti az információk kiadásának folyamatát, de ez alapján Svájc nem köteles automatikus, tömeges vagy visszamenőleges adatszolgáltatásra.

2013. október 3.

Halogatni lehet az alaptőke-emelést

Akinek nincs pénze alaptőke-emelésre, az jövő március előtt módosítsa kft-je társasági szerződését, ha szükséges – írja blogbejegyzésében az RSM DTM.

2013. október 3.

Megtagadható a Mol-vezér kiadatása

Bánáti János azt tanácsoln Hernádi Zsoltnak, hogy ne hagyja el Magyarországot. Az EU nem szól bele a nemzeti igazságügyi hatóságok vitájába.