Napi


2013. szeptember 2.

Sok jogszabály módosul az új Ptk. miatt

Sok jogszabály módosul a jövő év március 15-én hatályba lépő új Polgári törvénykönyv (Ptk.) miatt, változás lesz például, hogy ingyen lehet majd hozzájutni csoportosított céginformációhoz, a volt cégvezető pedig kötelezhető lesz arra, hogy a csődeljárás során ki nem elégített követeléseket maga fizesse meg .

2013. szeptember 2.

Szabó Máté: szűkíti a nyilvánosságot az új Ptk.?

Az Alkotmánybírósághoz fordult az alapvető jogok biztosa az új polgári törvénykönyv (Ptk.) közéleti szereplők bírálhatóságát szűkítő feltétele miatt – olvasható az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának közleményében.

2013. szeptember 2.

Egyszerűbb a végrendelkezés az új Ptk.-val

Az új Polgári Törvénykönyv számos változást hozott a magyarországi jogi szabályozás területén, többek között olyan jogterületek is módosultak, mint az öröklési jog. „Az új Polgári Törvénykönyv kodifikációs munkáinak megkezdésekor úgy tűnt, hogy ez lesz az a jogterület, ahol nagyon kevés változás szükséges, mivel a stabilitásnak van nagyobb szerepe. Azonban később látszott a lényegi változások szükségessége.” – mondta Dr. Adorján Lívia, a Szolnoki Törvényszék tanácselnöke a CompLex Kiadónak.

2013. szeptember 2.

Kiegészült az alaptörvény-módosítás

A kormány ötödik alaptörvény-módosításra vonatkozó javaslata kiegészült a vallási közösségekre, a kampányhirdetésekre és az Országos Bírói Tanácsra vonatkozó szabályokkal.

2013. szeptember 2.

Igazodnak az új Ptk.-hoz a pénzügyi törvények

Igazodnak az új polgári törvénykönyvhöz (Ptk) a pénzügyi és gazdasági törvények, a pénzügyi és gazdasági törvényeket módosító törvény tervezete megjelent a kormány honlapján.

2013. augusztus 30.

Vonzóbb lesz az adóamnesztia

A hazahozott és öt évig állampapírba fektetett pénzek után sem adót, sem ehót nem kell fizetni – írja a Magyar Nemzet.

2013. augusztus 29.

Jön az újabb Alaptörvény-módosítás

A vallási közösségekről és az Országos Bírói Tanácsról szóló rendelkezéseket, valamint a politikai hirdetések kampányidőszakok idejére vonatkozó szabályait is beterjeszti az Országgyűlésnek a kormány az ötödik alaptörvény-módosítás részeként – jelentette be Répássy Róbert igazságügyi államtitkár.