Oldalba szúrta a gyermeke segítségére siető apát, egy év hét hónapot kapott


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A vádlott késsel a kezében kergette élettársa előző kapcsolatából származó kiskorú gyermekét Jászladány utcáin, majd, amikor a gyermek vér szerinti apját késsel oldalba szúrta.

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak a büntetett előéletű, negyvenes éveiben járó férfinak a büntetőügye, aki 2017. augusztusában előbb késsel a kezében kergette élettársa előző kapcsolatából származó kiskorú gyermekét Jászladány utcáin, majd, amikor a gyermek vér szerinti apja fia segítségére sietett, összeverekedett vele, és kését az oldalába szúrta. A férfit meg kellett műteni, de a szúrás egyetlen létfontosságú szervét sem érte, így heteken belül felépült. A vádlott jogerősen 1 év 7 hónap börtönt és 3 év közügyektől eltiltást kapott.

Az eset 2017. augusztus 5-én az ötezer lakosú Jász-Nagykun-Szolnok megyei nagyközségben, Jászladányon történt. A vádlott összeveszett élettársa előző kapcsolatából származó kiskorú gyermekével, akit este kilenc óra körül, a nyílt utcán, egy késsel a kezében azzal fenyegetett, hogy megöli. A gyermek elszaladt a férfi elől, aki utána futott, de nem érte utol. A fiú vér szerint apjához menekült, elmesélte neki a történteket, aminek hallatán a férfi felháborodott, és kiment az utcára, hogy kérdőre vonja a vádlottat.

A vádlott, amikor meglátta a férfit, késsel a kezében indult felé és azt kiabálta, hogy megöli őt is. Mikor egymás közelébe értek, dulakodni kezdtek, amitől mindketten a földre estek. Végül, amikor a férfi fel próbált állni, a vádlott a nála lévő 20 cm pengehosszúságú kést az oldalába szúrta. A vérző férfi a szomszédjától kért segítséget, aki értesítette a mentőket.

Az ügyben 2018. május 11-én emelt vádat a Jászberényi Járási Ügyészség. A Jászberényi Járásbíróság 3 tárgyalást követően, 2019. június 3-án hozott ítéletet. A büntetett előéletű férfit súlyos testi sértés és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, valamint zaklatás vétsége miatt 1 év 7 hónap börtönre ítélte és 3 évre eltiltotta a közügyektől.

Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet. A vádlott és védője azonban enyhítésért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen lezárult.

A Szolnoki Törvényszék 2020. május 28-án meghozott döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta.

(birosag.hu)


Kapcsolódó cikkek

2019. március 5.

Jogerős ítélet az „Újlak utcai késelés” ügyében

A Fővárosi Törvényszék 9 év 6 hónap fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre és 9 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki 2018. január 12-én a XVII. kerületi Újlak utcában szóváltást követően – mivel több hónapja nem tudta elfogadni, hogy volt barátnője szakított vele – többször nyakon szúrta a 19 éves sértettet, aki ennek következtében meghalt.