Ősszel folytatódik a Budaházy-ügy

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2018. július 10.
Rovat:

2018 őszén kezdődhet újra a Budaházy-ügy tárgyalássorozata a Fővárosi Törvényszéken.


A terrorcselekmény bűntette miatt Budaházy György és 16 társa ellen indult büntetőügy iratai – miután a Fővárosi Ítélőtábla a korábbi elsőfokú ítéletet hatályon kívül helyezte – az elmúlt héten érkeztek vissza a Fővárosi Törvényszékre.

[htmlbox Változásfigyeltetés]

 

A 2018. július 1-jén hatályba lépett új büntetőeljárásról szóló törvény rendelkezései értelmében az ügyet – bírói tanács helyett – a törvényszék egy büntetőbírája egyesbíróként fogja tárgyalni. Az első tárgyalási nap 2018 őszén várható.

A Fővárosi Törvényszék vezetése az eljáró bírót egyéb ügyei egy része alól szükség esetén tehermentesíti, elősegítve ezzel az eljárás minél gyorsabb befejezését.

Kapcsolódó cikkek:


Letartóztatták a gyermekeit erőszakoló korábbi életfogytost
2018. szeptember 21.

A Heves Megyei Főügyészség indítványára letartóztatásba helyezte a bíróság azt az 59 éves férfit, akit a rendszerváltás előtti évtizedekben elkövetett gyilkosság miatt 1980-ban életfogytiglani szabadságvesztésre ítéltek. 

Sulyok: az alkotmányjog a mindennapi élethez kapcsolódik
2018. szeptember 21.

Sulyok: az alkotmányjog a mindennapi élethez kapcsolódik

Az alkotmányjog oktatásánál oda kell figyelni arra, hogy az olyan absztrakt fogalmakat, mint az egyenlőség, szabadság, jogbiztonság a valós, hétköznapi élethez kössék - hangoztatta az Alkotmánybíróság (Ab) elnöke az alkotmányjogot oktatók I. találkozóján.