Ősszel folytatódik a Budaházy-ügy

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2018. július 10.
Rovat:

2018 őszén kezdődhet újra a Budaházy-ügy tárgyalássorozata a Fővárosi Törvényszéken.


A terrorcselekmény bűntette miatt Budaházy György és 16 társa ellen indult büntetőügy iratai – miután a Fővárosi Ítélőtábla a korábbi elsőfokú ítéletet hatályon kívül helyezte – az elmúlt héten érkeztek vissza a Fővárosi Törvényszékre.

[htmlbox Változásfigyeltetés]

 

A 2018. július 1-jén hatályba lépett új büntetőeljárásról szóló törvény rendelkezései értelmében az ügyet – bírói tanács helyett – a törvényszék egy büntetőbírája egyesbíróként fogja tárgyalni. Az első tárgyalási nap 2018 őszén várható.

A Fővárosi Törvényszék vezetése az eljáró bírót egyéb ügyei egy része alól szükség esetén tehermentesíti, elősegítve ezzel az eljárás minél gyorsabb befejezését.

Kapcsolódó cikkek:


Vádemelés a villanyóra-visszatekerő mester ellen
2019. január 17.

Vádat emelt a Ceglédi Járási Ügyészség tizenegy ember, köztük egy villanyszerelő ellen, aki visszatekerte a villanyórákat és hamisított plombákat rögzített több Pest megyei városban - közölte a Pest megyei főügyész csütörtökön.

EP: több tagállamban is veszélyben vannak az uniós alapjogok
2019. január 17.

A jogállamiság megsértése és a gyűlöletbeszéd ellen emelt szót az alapvető jogok helyzetével kapcsolatban strasbourgi plenáris ülésén az Európai Parlament - közölte szerdán az uniós parlament sajtószolgálata. A képviselők többsége szerint több tagállamban is veszélyben vannak az uniós alapjogok.