Öt év börtönre ítéltek egy szerb kábítószercsempészt Pécsen

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2020. április 28.
Címkék: ,
Rovat:
Öt év börtönbüntetéssel sújtott a Pécsi Törvényszék kedden egy szerb férfit, aki csaknem huszonhét kilogramm kannabiszt próbált Magyarországra csempészni 2018-ban.

A bíróság kedden meghozott nem jogerős határozatával különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása miatt mondta ki bűnösnek és a szabadságvesztés kiszabása mellett hat évre kitiltotta Magyarország területéről is a férfit.

A vádlott saját gépkocsijában próbálta Horvátországból Magyarországra csempészni a kábítószert az udvari határátkelőnél 2018 szeptemberében.

A határőrök a kocsi utasterében több autóillatosítót és légfrissítő flakont találtak, míg a padlólemezhez hajolva erős, kábítószerre utaló szagot észleltek. Kiderült, hogy az autót átalakították, csaknem 240 liternyi űrtartalmú rejtekhelyet hoztak létre. Az első ülések alatt kialakított üregekben találtak rá a növényi származékokra.

A közlemény szerint a huszonhét csomag kábítószer piaci értéke megközelítette a hatvanmillió forintot.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek:


Biztosítani kell a lengyel ombudsman működését
2020. október 23.

Biztosítani kell a lengyel ombudsman működését

A Lengyelország külügyminiszteréhez címzett, nyílt levelében az Európa Tanács emberi jogi biztosa, Dunja Mijatović aggodalmát fejezi ki a lengyel ombudsmani intézmény folyamatos és hatékony működését fenyegető kockázatok miatt.

Újabb gyanúsítottak a banki bűnszervezet ügyében
2020. október 22.

A kisebbségi állami tulajdonban lévő pénzintézet hitelkihelyezései kapcsán bűnszervezet jött létre, amelyben a pénzintézet - közvetett többségi tulajdonosa - és felesége töltött be vezető szerepet – állítja az ügyészség.