Öt év fegyházbüntetést kapott a Gozsdu udvar biztonsági őre


A vádlott egy turistát fejen ütött, amitől a sértett hanyatt esett, fejét beverte az aszfaltba, és életveszélyes sérülést szenvedett.

A Fővárosi Törvényszék első fokon – mint többszörös visszaesőt – öt év fegyházbüntetésre és hét év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, akit az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolt.

A vádlott 2016 szeptemberében biztonsági szolgálatot látott el a Gozsdu Udvar közösségi passzázs területén. Egyik este – amikor munkatársai egy ittas külföldiekből álló csoporttal szóváltásba keveredtek – a vádlott az egyik turistát fejen ütötte, amitől a sértett hanyatt esett, fejét beverte az aszfaltba, majd eszméletét vesztette. Az ütés következtében a sértett életveszélyes sérülést szenvedett.

A bíróság a büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a vádlott terhére fel nem róható “időmúlást”, továbbá azt is, hogy a vita elmérgesedéséhez a sértett magatartása is hozzájárult.

Súlyosító körülményként vette figyelembe ugyanakkor a bíróság – a cselekmény súlyossága mellett – a vádlott büntetett előéletét, valamint azt, hogy a bűncselekményt röviddel szabadságvesztés büntetésből történő szabadulása után követte el.

A bíróság rendelkezett arról is, hogy a terhelt a szabadságvesztés büntetésből feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélettel szemben a vádlott és védője fellebbezett – derül ki a bíróság közleményéből.


Kapcsolódó cikkek