Öt évnyi börtönre ítéltek egy férfit szexuális erőszak kísérletéért


A férfit kétrendbeli szexuális erőszak és egyrendbeli testi sértés kísérletében mondta ki bűnösnek az elsőfokú bíróság.

A vádlott 2018 áprilisában és októberében is a hajnali órákban nézett ki magának egy-egy nőt. Követte őket a társasházuk bejáratáig, ott hátulról a nyakukat elkapva a földre rántotta, fogdosta és szexuális együttlétre akarta kényszeríteni őket, egyiküket többször meg is ütötte – ismertették.

Bizonyítékként értékelte a bíróság – a vádlott részleges tagadásával szemben – a sértettek vallomását, az igazságügyi szakértői véleményeket, a rendőri jelentésekben foglaltakat, a kamerafelvételeket, a tanúvallomásokat, valamint egyéb okirati bizonyítékokat.

A bíróság enyhitő körülményként értékelte a “kismértékű időmúlást” és a terhelt büntetlen előéletét, míg súlyosító körülményként vette figyelembe “a kitartó elkövetési módot” – derül ki a Pesti Központi Kerületi Bíróság közleményéből.

Az ügyészség súlyosításáért, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.


Kapcsolódó cikkek

2021. december 9.

Hogyan lesz rendben az évzárás munkajogilag?

Már nincs túl sok munkanap hátra, ezért érdemes áttekinteni azokat a legfontosabb munkáltatói feladatokat, amelyeket a vállalkozások vezetőinek hasznos tudnia.

2021. december 9.

Jó leckének gondolta az akasztást

Jogerősen nyolc év szabadságvesztéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla egy Bács-Kiskun megyei férfit, aki felakasztotta ismerősét, hogy így leckéztesse meg őt.