Pályázati felhívás jogászoknak

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2019. augusztus 30.
Rovat:
Ha ősz, akkor Jogászdíj. Idén már negyedik alkalommal. Vannak már rutinos pályázók, és vannak, akik még csak most kacérkodnak a megmérettetés gondolatával. Egy biztos, senki nincs elkésve. 2019. szeptember 10-ig várják a pályaműveket.   Pályázni 14 kategóriában lehet, nevezetesen: adatvédelem adójog compliance elvi jelentőségű ügyek energiajog ingatlanjog legal technology munkajog pénzügyek és biztosítások szellemi alkotások joga versenyjog és vállalatfelvásárlás vitarendezés joghallgató tehetség fiatal jogász tehetség   Ahogy korábban, úgy idén is igaz, hogy pályázni egyénileg és csapatban is lehet. A…

Ha ősz, akkor Jogászdíj. Idén már negyedik alkalommal. Vannak már rutinos pályázók, és vannak, akik még csak most kacérkodnak a megmérettetés gondolatával. Egy biztos, senki nincs elkésve. 2019. szeptember 10-ig várják a pályaműveket.

Pályázni 14 kategóriában lehet, nevezetesen:

 1. adatvédelem
 2. adójog
 3. compliance
 4. elvi jelentőségű ügyek
 5. energiajog
 6. ingatlanjog
 7. legal technology
 8. munkajog
 9. pénzügyek és biztosítások
 10. szellemi alkotások joga
 11. versenyjog és vállalatfelvásárlás
 12. vitarendezés
 13. joghallgató tehetség
 14. fiatal jogász tehetség

Ahogy korábban, úgy idén is igaz, hogy pályázni egyénileg és csapatban is lehet. A két fiatal tehetség kategóriában pedig mentor ajánlásával jelölhetők az ifjú generáció képviselői.

Gyakran felmerülő kérdés, ezért nem árt hangsúlyozni, hogy pályázni nem csak peres ügyekkel lehet. A pályázati szabályzat szerint a pályázat tárgyát képezheti:

„A pályázati anyagok – a 2.2 – 2.4. pontban foglalt kivételekkel – 2018. év január 1. napja és a benyújtás közötti időszakban, de legkésőbb 2019. szeptember 10. napjáig megoldott ügyekre, menedzselt projektekre vonatkozhatnak.”

A pályázatok elbírálása során a bizottság három szempont szerint mérlegel:

innováció, ügyfélközpontúság és példaértékűség. Érdemes a pályázat megírása során ezeket a szempontokat kidomborítani.

És hogy miért éri meg pályázni?

Számos érvet tudnánk itt felsorakoztatni, de a legfontosabbak:

 • A Jogászdíj hazai alapítású díj. Elnyerésére épp úgy esélyesek az egyéni ügyvédek, mint a nagy, nemzetközi irodák.
 • Kategóriánként 6-6 pályázat jelölti listára kerül. Önmagában ez is hatalmas elismerés és PR érték, hiszen valamennyi jelölt országos bemutatkozási lehetőséget kap.
 • A kategória nyertese saját felületein, kommunikációjában (logo, levél, névjegykártya, honlap stb.) a díjazás évének megjelölésével korlátlan ideig jogosult arra, hogy feltüntesse és használja az elnyert címet (pl. „Az év jogásza/csapata versenyjog kategóriában 2019”).
 • A Wolters Kluwer Hungary Kft. a „Wolters Kluwer Jogászdíj” eseményhez kapcsolódóan egyszeri megjelenésű kiadványt publikál, amelyben minden kategóriában a nyertes kiemelésével felsorolja a kiválasztott legfeljebb 6 legjobb pályázatot és megjelenteti azok rövid összefoglalóját.
 • A kiadványt 2020 első negyedévében megkapja a Wolters Kluwer Hungary Kft. adatbázisának jogi szegmensében szereplő TOP 5000 ügyfél.
 • A kiadványt a Wolters Kluwer Hungary Kft. promóciós céllal felhasználja.
 • A nyerteseknek a Wolters Kluwer Hungary Kft. bemutatkozási lehetőséget biztosít az általa üzemeltetett szakmai portálokon (www.jogaszvilag.hu, www.ado.hu).

A Jogászdíj weboldalán elérhető a pályázat benyújtásához kapcsolódó minden érdemi információ.

Két fontos dátum:

 • Pályázatok feltöltésének határideje: 2019. szeptember 10., 16 óra
 • Díjátadó: 2019. november 29., 19 óra

Pályázzon, és legyen Ön az év jogásza 2019-ben!

Kapcsolódó cikkek:


Black Friday, Cyber Monday – Hálaadás a Versenyhivatalban?
2019. december 9.

Az ünnepek közeledtével egymást érik a különböző akciók, kedvezményekkel csalogató reklámok. Míg harminc éve a bronz, ezüst és aranyvasárnapok jelentették a karácsonyi vásárlások csúcsát, addig napjainkra ez gyökeresen megváltozott. Ma az már nem szenzáció, hogy egy bevásárlóközpont vasárnap is nyitva tart, ez az életünk részévé vált. Új, ütősebb dolgokkal kell előállnia a kereskedőknek.

Összefogás a közélet tisztasága érdekében
2019. december 9.

Összefogás a közélet tisztasága érdekében

2019. december 4-én, nyolc évvel a közös nyilatkozat aláírását követően az együttműködő intézmények a Kúria szervezésében az Igazságügyi Palotában értékelték korrupció megelőzése és visszaszorítása érdekében végzett tevékenységük eredményeit.

Letartóztatták egy embercsempész csoport irányítóját
2019. december 7.

Letartóztatásba helyezte bíróság azt a 37 éves, Budapesten élő, menekültstátusszal rendelkező szír férfit, akit a Fővárosi Főügyészség azzal gyanúsít, hogy egy embercsempész csoport szervezője, irányítója volt.