Péntektől nem lehetnek nyitva a dohányboltok 15 óra után, polgármesteri jogkörben a kijárás szigorítása húsvét alatt Koronavírus


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Határozatlan ideig (visszavonásig) meghosszabbítja a Kormány a kijárási korlátozásokat, és péntektől nem lehetnek nyitva a dohányboltok 15 óra után

Ma este 22:35-kor kihirdették a kijárási korlátozás meghosszabbításáról szóló 95/2020. (IV. 9.) Korm. rendeletet.
A Kormány a kijárási korlátozásokat határozatlan időre (visszavonásig) meghosszabbítja azzal, hogy hetente megvizsgálja a kijárási korlátozás fenntartásának szükségességét.

A polgármesterek jogosítványai
A polgármesterek két irányban kapnak felhatalmazást a Rendelet szerint. Egyrészt önállóan szabályozhatnak a kerületi piacok nyitva tartásának rendjéről és a piacnak a 65. életévüket betöltött személyek általi látogatásának rendjéről. A szabályozás során a piac nyitva tartása alatt olyan kizárólagos látogatási idősávot kell megállapítani, amely alatt a piacot kizárólag 65. életévüket betöltött személyek látogathatják.
Másrészt felhatalmazást kap a polgármester, hogy 2020. április 10. 00.00 órától 2020. április 13. 24.00 óráig terjedő időtartamra (húsvét idejére) a kijárás korlátozására a kijárási korlátozásról szóló rendeletben foglaltaktól szigorúbb szabályokat állapíthasson meg. Ezek a rendeletek 2020. április 14-én hatályukat vesztik.

A dohányboltok nyitva tartása
A rendelet módosítja a nyitva tartást szabályozó 46/2020. (III. 16.) Korm. rendeletet, melyből kiveszi a dohányboltokat a nyitva tartási korlátozás alóli kivételek közül, így péntektől a dohányboltokban 15.00 óra után 06.00 óráig az ott foglalkoztatottak kivételével tartózkodni tilos.


Kapcsolódó cikkek