Péntektől vasárnapig korlátozás nélkül tarthatnak nyitva a virágüzletek, kijárási szabályok az érettségi vizsgára Koronavírus Veszélyhelyzet


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Május 1-jén, 2-án és 3-án a korlátozás nélkül nyitva lehetnek a virágboltok, az érettségi pedig a lakóhely elhagyására okot adó alapos indoknak minősül.

A 160/2020. (IV. 29.) Korm. rendelet értelmében az anyák napja miatt péntektől vasárnapig korlátozás nélkül nyitva tarthatnak a virágüzletek, melyekben a teljes nyitvatartási idő alatt megengedett a tartózkodás és a vásárlás.

A kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III. 27.) Korm. rendelet deklarálja, hogy a lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására az e rendeletben meghatározott alapos indokkal kerülhet sor. A szerda éjjel kihirdetett 159/2020. (IV. 29.) Korm. rendelet ilyen alapos oknak minősíti az érettségi vizsga letétele lehetősége biztosítása érdekében a tanulmányi kötelezettség vagy a tanulmányok lezárásából fakadó kötelezettség teljesítésével összefüggő tevékenység végzését.


Kapcsolódó cikkek