Pénzbüntetésre ítélték a verekedő focistát

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2019. szeptember 4.
Címkék: ,
Rovat:
A Nyíregyházi Járásbíróság 2019. szeptember 3-án gyorsított eljárásban garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt pénzbüntetésre ítélte E.Z. vádlottat.

A tényállás szerint 2019. május 12-én Székelyben labdarúgó mérkőzést tartottak. A meccs 82. percében az egyik csapat játékosa szabálytalanságot követett el az ellenfél védő játékosával szemben, ezért a játékvezető szabadrúgást ítélt az ellenfél javára. A szabadrúgást megelőzően, az ellenfél csapatában játszó E.Z. vádlott odament ahhoz a játékoshoz, aki a szabálytalanságot elkövette és szándékosan a lábába rúgott. A sértett ekkor megfogta a vádlott egyik vállát azért, hogy nyugodjon meg. A vádlott ekkor kétszer ököllel megütötte a sértettet a bal fülénél, a nyak és a halánték részén. Ezután a játékvezető kérdőre vonta a vádlottat, majd piros lappal kiállította őt, aki csak többszöri felszólításra hagyta el a pályát.

A sértett az ütések következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el, de a bíróság szerint az ütések helye alapján E.Z. vádlott akár súlyosabb sérülést is okozhatott volna, és ennek elmaradása csak a véletlenen múlott. A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása megbotránkozást keltett a mérkőzésen tartózkodókban is.
Az ítélet jogerős.

(birosag.hu)

Kapcsolódó cikkek: