Ribai Csilla az OBH elnökhelyettese


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az új elnökhelyettes kinevezésével már két elnökhelyettese van az Országos Bírósági Hivatalnak.


Áder János köztársasági elnök – az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének javaslatára – 2015. június 15-ei hatállyal határozatlan időtartamra az OBH elnökhelyettesévé nevezte ki dr. Ribai Csillát – adta híról az OBH.
 
Dr. Ribai Csilla 1993. december 1-től bíró a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. 2000. május 15-től ugyanitt a Vagyonjogi Csoport csoportvezető bírája, 2008. június 1-től a Pesti Központi Kerületi Bíróság általános elnökhelyettese, majd 2012. november 1-től elnöke. Az Országos Bírósági Hivatal elnökének felkérése alapján részt vett a Pp. Kodifikációs Munkacsoport munkájában, valamint a Magyar Igazságügyi Akadémia képzési programjaiban a polgári eljárásjog és a polgári anyagi jog területén. 2000-től részt vesz a fogalmazóképzésben, megbízott óraadó az Eötvös Loránd Tudományegyetem Polgári Eljárásjogi Tanszékén, valamint 2008-tól szakvizsga-bizottsági cenzor.
 


Kapcsolódó cikkek

2023. december 6.

A Társaság a Szabadságjogokért és a Political Capital bejelentése után a Nemzeti Választási Iroda megkezdte a választópolgárok számára vonatkozó adatszolgáltatást

Az önkormányzati választás során szó szerint egy-két szavazaton is múlhat egy polgármesteri szék sorsa, ezért, ha lehet, még az országgyűlési választásnál is fontosabb, hogy a választásig hátralévő időszakban időről időre lássuk, hányan jelentik át magukat egyik településről a másikra. Az esetleges voksturizmus így lehet leleplezhető.