Sérelemdíjat kell fizetnie egy telefontársaságnak


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Nyíregyházi Törvényszék közleményében azt írta, a zajterhelés mintegy négy éven keresztül állt fent, a lakó folyamatos jelzése ellenére a társaság nem nyújtott segítséget, valamint nem végzett ellenőrző méréseket sem. A szükségtelen zavarás sértette a lakó személyiségi jogait, így a pihenéshez, a magánlakás sérthetetlenségéhez, az ingatlana rendeltetésszerű használatához való jogát, a nyugalmát, éjszakai pihenését, magánszféráját és magánéletének zavartalanságát - állapította meg a törvényszék. Hozzátették, a szakértői vélemény szerint a folyamatosan fennálló zajterhelés a lakó életminőségére és egészségi állapotára is negatív…

A Nyíregyházi Törvényszék közleményében azt írta, a zajterhelés mintegy négy éven keresztül állt fent, a lakó folyamatos jelzése ellenére a társaság nem nyújtott segítséget, valamint nem végzett ellenőrző méréseket sem.

A szükségtelen zavarás sértette a lakó személyiségi jogait, így a pihenéshez, a magánlakás sérthetetlenségéhez, az ingatlana rendeltetésszerű használatához való jogát, a nyugalmát, éjszakai pihenését, magánszféráját és magánéletének zavartalanságát – állapította meg a törvényszék.

Hozzátették, a szakértői vélemény szerint a folyamatosan fennálló zajterhelés a lakó életminőségére és egészségi állapotára is negatív hatással volt.

A törvényszék a november 20-án hozott ítéletében a sérelemdíj fizetésén kívül eltiltotta a telefontársaságot az újabb – zajterhelési határértéket meghaladó – zajterheléstől is.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek