Soron kívül rendeltek ki újabb szakértőt a Quaestor

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2019. szeptember 25.
Címkék: ,
Rovat:
Soron kívül intézkedik a Fővárosi Törvényszék újabb szakértő kirendeléséről a Quaestor-ügyben – írta újságunkhoz eljuttatott közleményében a Fővárosi Törvényszék.

A csalás bűntette és más bűncselekmények miatt T. Cs. I. és társai ellen folyamatban lévő büntetőügyben 2015 tavasza óta, azaz négy és fél éve közreműködő könyv-, pénz- és tőkepiaci igazságügyi szakértő 2019. szeptember 23-án elfogultságot jelentett be az ügyben szereplő egyik
védővel 2001 óta fennálló személyes kapcsolatára hivatkozva.

A büntetőeljárási törvény értelmében szakértőként nem járhat el olyan személy, akitől elfogulatlan szakvélemény nem várható, erre figyelemmel a Fővárosi Törvényszéknek a szakértő kizárásáról kellett rendelkeznie.

A büntetőügy tárgyalása a fentiektől függetlenül – mint eddig is, úgy ezután is – heti öt tárgyalási napon keresztül folytatódik, a Törvényszék újabb szakértő kirendeléséről soron kívül intézkedik.

A Fővárosi Törvényszék az ügyben szükséges intézkedéseket megteszi.

Kapcsolódó cikkek:


Quaestor-ügy: kizárták a szakértőt
2016. december 16.

A Fővárosi Törvényszék kizárta a Quaestor-ügyből a nyomozás során kirendelt, az igazságügyi szakvélemény elkészítésében társszakértőként részt vevő adó-, járulék- és könyvszakértőt.

Quaestor-ügy: új eszköz a bizonyításban
2017. március 1.

A fekete könyvelést egyértelműen bizonyító eszközt nyújtott be a Fővárosi Főügyészség a Quaestor-ügyben – mondta a fővárosi főügyész szerdán.