Súlyosabb büntetést kér az ügyészség a jegyellenőrt megverő férfira

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tárgyalás tartását és letöltendő börtönbüntetést kér a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a bíróságtól annak a férfinek az ügyében, aki 2018 áprilisában súlyos sérüléseket okozva megvert egy vasúti jegyellenőrt, amiért felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték – közölte a fővárosi főügyész.

Ibolya Tibor közleményében azt írta: a vád szerint a 28 éves férfi 2018. április 15-én kora reggel a Nyugati Pályaudvaron jegy nélkül szállt fel a Lajosmizse felé induló vonatra. Amikor a jegyvizsgáló a jegyét kérte, a férfi tőle akart jegyet venni. A vasúti alkalmazott közölte vele, hogy ez nem lehetséges, és pótdíjat kell fizetnie vagy le kell szállnia. Az utas ekkor kiabálva meglökte a jegyvizsgálót, majd az időközben a zuglói vasútállomásra érkező vonatról mindketten leszálltak. A sértett ekkor értesítette a rendőrséget, a vádlott pedig ezt észlelve kiabálni kezdett vele, majd többször ököllel arcon és fejen ütötte, combon és bokán rúgta. A sértett súlyos, csonttöréses sérülést szenvedett el.

A bántalmazó ellen a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A bíróság – hivatalból, tárgyalás tartása nélkül – büntetővégzésben kettő év börtönbüntetést szabott ki a férfival szemben, amelynek végrehajtását négy évre felfüggesztette.

A kerületi ügyészség ezzel a végzéssel szemben él jogorvoslattal: tárgyalás tartását kérik, mivel álláspontjuk szerint az ügyben hosszabb, letöltendő börtönbüntetésre ítélés indokolt.

Ibolya Tibor közölte, a vád szerinti bűncselekményekért egy évtől hét és fél évig terjedő halmazati büntetés szabható ki.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek:


Dolgozói után kémkedett a francia IKEA
2021. június 18.

Dolgozói után kémkedett a francia IKEA

A francia bíróság egymillió euró bírság megfizetésére kötelezte az IKEA-t a cég francia alkalmazottai utáni kémkedése miatt, mert a világ legnagyobb bútorkereskedőjét elmarasztalták az alkalmazottak személyes adatainak nem megfelelő kezelése és tárolása miatt.

Hogyan tarthatja meg a kontrollt a tulajdonos a menedzsment felett?
2021. június 18.

Egy cég életében sokszor előfordul, hogy annak korábbi egyszemélyi tulajdonosa és menedzsmentje szétválik. Ilyen felállásban a tulajdonos elemi érdeke, hogy magánál tartsa a végső ellenőrzést. Ez viszont sokszor csak speciális jogi eszközökkel biztosítható.

Börtönbüntetést kértek Sarkozyre
2021. június 18.

Hat hónap letöltendő és hat hónap felfüggesztett börtönbüntetést kért csütörtökön az ügyészség Nicolas Sarkozy volt francia államfőre a 2012-es elnökválasztási kampánya törvénytelen finanszírozása miatt.