Teljesítés nélkül is aláírt, letartóztatták vesztegetés elfogadásáért

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2020. június 19.
Címkék: ,
Rovat:
Parfümért, pénzért és a neki elvégzett munkáért közérdekű munkát igazolt egy egyesületi vezető a gyanú szerint, a bíróság pénteken elrendelte a férfi letartóztatását – közölte a a Pécsi Törvényszék.

A gyanúsított olyan egyesület önálló intézkedésre jogosult vezetője, amely több éve biztosít lehetőséget a büntetés letöltésére azoknak, akiket a bíróságok közérdekű munkára ítélnek. Az elítéltek ledolgozott óraszámát ő igazolta a baranyai kormányhivatalnak, de 2018 decembere és 2020 januárja között el nem végzett munkák esetén is így tett – írták a közleményben.

A férfi ellen kilencrendbeli, önálló intézkedésre jogosult személy által üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Letartóztatását egy hónapra rendelte el a Pécsi Járásbíróság.

A bíróság végzése ellen a gyanúsított és védője fellebbezett, így az nem végleges.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek:


Felfüggesztett börtönbüntetés hivatali vesztegetésért
2019. december 4.

A Fővárosi Törvényszék 2019. december 3-án az előkészítő ülést követő tárgyaláson tíz hónap – végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, akit az ügyészség hivatali vesztegetés bűntettével vádolt.