Tíz év börtönt kapott a barátját megölő pécsi férfi


Jogerősen tíz év börtönbüntetésre ítéltek egy férfit, amiért 2020 őszén egy pécsi munkásszállón késsel megölte lakótársát.

A fiatal férfi második börtönbüntetéséből szabadulva a baranyai megyeszékhelyen egy munkásszállón lakott, ahol későbbi áldozata, a barátja is élt. Miután a vádlotthoz költözött egy nő, kettejük kapcsolata megromlott: a sértett többször becsmérelte a vádlott barátnőjét. Mindhármuk életvitele, rendszeres italozásaik, hangoskodásaik zavarták a szálló lakóit.

Tavaly október 31-én – mikor a vádlott, a nő és egy harmadik férfi együtt italoztak – megjelent náluk a sértett, ittas állapotban. Őt a vádlott kétszer is elküldte, de a sértett nem a saját szobájába ment, hanem egy másikba, ahol egy – korábban ismeretlenek által bántalmazott – férfi feküdt öntudatlan állapotban.

A vádlott a sértett után ment a társaságában lévő nővel és férfival. Amikor meglátta, hogy a szoba lakója a földön fekszik és a sértett felette áll, a vádlott többször ököllel arcon ütötte, majd a két férfi dulakodni kezdett.

A nő és a harmadik férfi próbálták a bántalmazásban megakadályozni a vádlottat, egy kést is kivettek a kezéből. A vádlott ezt követően egy másik – 20,5 centiméter pengehosszúságú – kést vett magához a közeli asztalról, azzal pedig arcon, majd nagy erővel szívtájékon szúrta áldozatát, aki a helyszínen meghalt. A vádlottat másnap fogták el, miután a szálló egyik, a hangoskodást észlelő lakója értesítette a rendőrséget.

Az emberölés elkövetőjét a Pécsi Törvényszék hétfői jogerős határozatával tíz év börtönre ítélte. A bíróság a szabadságvesztés büntetésbe beszámította a vádlott által letartóztatásban töltött időt – közölte a Pécsi Törvényszék.


Kapcsolódó cikkek

2022. január 24.

Börtönbe küldték Nicolas Sarkozy volt munkatársait

Börtönbüntetésre ítélte a párizsi büntetőbíróság Nicolas Sarkozy volt francia államfő (2007-2012) volt közvetlen munkatársait, köztük Claude Guéant-t, az elnöki hivatal volt vezetőjét az Elysée-palota által túlszámlázott közvélemény-kutatások miatt.

2022. január 24.

Vodkát használtak a fertőtlenítőszerben a hamisítók

Vádat emeltek két férfi és két nő ellen, akik a koronavírusjárványt kihasználva hamis kézfertőtlenítő-szert gyártottak és értékesítettek, a csalással pedig hét sértettnek több mint 28 millió forint kárt okoztak.

2022. január 24.

Megújul a Kúriai Döntések Bírósági Határozatok folyóirat

A Kúriai Döntések Bírósági Határozatok folyóirat 70. évfolyama 2022. január 20-tól külsejében is megújulva és – a kor kívánalmainak megfelelően – a fenntarthatóság jegyében online, szabad hozzáférésű (open access) kiadványként jelenik meg.