Tizenhárom évet kapott a nevelőapa


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bár a vádlott mindvégig tagadott, jogerősen elítélték szexuális erőszak bűntette és folytatólagosan elkövetett szexuális kényszerítés bűntette miatt.

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2018 januárjában S. E. vádlottat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette és folytatólagosan elkövetett szexuális kényszerítés bűntette miatt 13 év börtönbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott és a hivatásos nevelőszülő élettársa közösen nevelték a náluk elhelyezett 4 kiskorú gyermeket, akik testvérek voltak. A vádlott 2014 és 2015 között a nevelése és felügyelete alatt álló 3 kiskorú lányt több alkalommal, mikor kettesben maradt velük, erőszakkal arra vette rá, hogy vele szexuális cselekményeket végezzenek. A vádlott az eljárás során mindvégig tagadta a bűncselekmények elkövetését.

(birosag.hu)


Kapcsolódó cikkek

2023. december 1.

Még egyszerűbb az ügyintézés a kormányablakokban

Tovább egyszerűsödik az ügyintézés a kormányablakoknál, mert már azok az ügyfelek is élvezhetik a papírmentes ügyintézés előnyeit, akik eddig nem rendelkeztek digitális aláírással vagy ügyfélkapus regisztrációval.