Tizenkét év drogkereskedelem kísérletéért


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tizenkét év fegyházra ítélt egy holland férfit forgalmazással elkövetett kábítószer-kereskedelem kísérlete és kábítószer birtoklásának előkészülete miatt hétfőn a Pécsi Törvényszék.

A jövedelemmel nem rendelkező vádlott egy magyar nővel élt élettársi kapcsolatban Komlón. Arra hivatkozva, hogy felújítja a lakást, 2016 tavaszán lezárta a kisszobát, ahova ezután csak ő járt be.
A férfi kannabisz termesztéséhez szükséges berendezéseket – szellőztető és öntözőkészülékeket, lámpákat és időzítőket – szerzett be, és ezeket kezdte összerakni.

A lakásban 2016. augusztus 31-én házkutatást tartottak, és ott nagy mennyiségű, a különösen jelentős mennyiség alsó határát csaknem ötszörösen meghaladó tömegű kábítószert, amfetamint, kokaint találtak, továbbá a drogtermesztéshez szükséges eszközöket is lefoglalták.

Az ítélet ellen a vádlott felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. A férfi a másodfokú eljárás befejezéséig letartóztatásban marad.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2021. szeptember 22.

Holland bíróság: lehet az etnikai alapon igazoltatni, a panaszos fellebbezett

A holland rendfenntartó szervek továbbra is figyelembe vehetik az etnikai hovatartozást igazoltatáskor, különösen határellenőrzéseknél, ez nem számít diszkriminatív gyakorlatnak – jelentette be döntését egy holland bíróság, miután jogvédő szervezetek és egy afrikai származású holland állampolgár beperelte a rendfenntartó szervezeteket ilyen jellegű eljárás miatt.