Több nőt is bántalmazott a népligeti emberöléssel gyanúsított férfi


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A rendőrség befejezte a népligeti emberöléssel gyanúsított férfi ügyében indított nyomozást, amelynek során kiderült, hogy a 30 éves férfi további négy nőt is megtámadott – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán a rendőrségi honlapon.

A közleményben felidézték, hogy S. Krisztián 2016 októberében ölt meg egy 40 éves asszonyt a Népligetben. A nő holttestét egy járókelő fedezte fel egy bokros területen.

Az emberölés gyanúsítottját – egy másik hasonló támadás helyszínén rögzített kamerafelvétel alapján – 2017. december 20-án fogták el.

A nyomozás során kiderült, hogy a budapesti férfi 2017. december 11-13. között négy nőt is megtámadott és bántalmazott Zuglóban és Kőbányán. Az egyik sértett a bántalmazások következtében életveszélyes sérülést szenvedett.

A BRFK közlése szerint az ügyet 28 különféle szakértő vizsgálta, a nyomozók 165 tanút hallgattak ki, az ügyirat terjedelme meghaladja a 14 900 oldalt.

A férfi az elfogása óta letartóztatásban van.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2021. november 29.

A számvevőszék levéllel is védi a közvagyont

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) figyelemfelhívó levéllel fordult a szervezetek vezetőihez és ennek eredményeként az ellenőrzöttek többségénél javult a közpénzekkel és a közvagyonnal való törvényes, átlátható működés – derül ki a szervezet közleményéből.

2021. november 29.

Mobilcsempész börtönőrt tartóztattak le

Korrupciós bűncselekmény miatt letartóztattak egy büntetés-végrehajtási őrmestert és egyik rokonát – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.