Trócsányi László a Magyar Jogász Egylet új elnöke


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Trócsányi László egyetemi tanárt, európai parlamenti képviselőt választotta új elnökévé az 1879-ben alapított Magyar Jogász Egylet.

Az MTI-hez kedden eljuttatott közleményükben azt írták: a testület „elsöprő többsége” Trócsányi László volt igazságügyi miniszterre voksolt az elektronikus szavazáson.

Az új elnök az egylet feladatának nevezte, hogy a jog szolgálata érdekében összetartsa a magyar jogászokat – tették hozzá.

Trócsányi László a tagsághoz írt nyílt levelében Vladár Gábor egykori igazságügyi minisztert idézve úgy fogalmazott: „a jog arra szolgál, hogy az emberek élete jobb legyen általa”. „A jog az emberért van, a jogász pedig a jogért, ez identitásunk egyik alapköve” – írta Trócsányi László.

Közleményében a Magyar Jogász Egylet emlékeztetett arra, hogy az elnöki tisztség Sárközy Tamás jogászprofesszor halálával üresedett meg. Sárközy Tamás 2020 februárjában hunyt el, 79 éves korában.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek