Trócsányi László a Magyar Jogász Egylet új elnöke

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2020. szeptember 22.
Címkék: ,
Rovat:
Trócsányi László egyetemi tanárt, európai parlamenti képviselőt választotta új elnökévé az 1879-ben alapított Magyar Jogász Egylet.

Az MTI-hez kedden eljuttatott közleményükben azt írták: a testület “elsöprő többsége” Trócsányi László volt igazságügyi miniszterre voksolt az elektronikus szavazáson.

Az új elnök az egylet feladatának nevezte, hogy a jog szolgálata érdekében összetartsa a magyar jogászokat – tették hozzá.

Trócsányi László a tagsághoz írt nyílt levelében Vladár Gábor egykori igazságügyi minisztert idézve úgy fogalmazott: “a jog arra szolgál, hogy az emberek élete jobb legyen általa”. “A jog az emberért van, a jogász pedig a jogért, ez identitásunk egyik alapköve” – írta Trócsányi László.

Közleményében a Magyar Jogász Egylet emlékeztetett arra, hogy az elnöki tisztség Sárközy Tamás jogászprofesszor halálával üresedett meg. Sárközy Tamás 2020 februárjában hunyt el, 79 éves korában.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek:


Biztosítani kell a lengyel ombudsman működését
2020. október 23.

Biztosítani kell a lengyel ombudsman működését

A Lengyelország külügyminiszteréhez címzett, nyílt levelében az Európa Tanács emberi jogi biztosa, Dunja Mijatović aggodalmát fejezi ki a lengyel ombudsmani intézmény folyamatos és hatékony működését fenyegető kockázatok miatt.

Újabb gyanúsítottak a banki bűnszervezet ügyében
2020. október 22.

A kisebbségi állami tulajdonban lévő pénzintézet hitelkihelyezései kapcsán bűnszervezet jött létre, amelyben a pénzintézet - közvetett többségi tulajdonosa - és felesége töltött be vezető szerepet – állítja az ügyészség.