Ügyvédnek és kárfelmérőnek is kiadta magát a trükkös tolvaj

Három év nyolc hónap fegyházra ítélt a bíróság első fokon, nem jogerősen egy férfit, aki idős embereket károsított meg, miután őket megtévesztve bejutott az otthonukba.

A vádirat szerint a 42 éves férfi ügyvédnek, kárfelmérő vagy közös költséget behajtó önkormányzati dolgozónak, egy alkalommal a háziorvos rokonának adta ki magát, így jutott be 2018 júniusa és 2019 márciusa között idős emberekhez több kerületben, elsősorban Budán.

A lakásokban a férfi hamis történetekkel pénzt csalt ki az idősektől vagy a figyelmüket elterelve értékeket – készpénzt, ékszert, pénztárcát, bankkártyát – tulajdonított el. A megszerzett bankkártyákkal többször vett fel vagy kísérelt meg pénzt felvenni.

A rendőrség a “trükkös tolvajt” 2019. március végére azonosította és elfogta

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a férfi mint többszörös visszaeső ellen többrendbeli, üzletszerűen elkövetett lopás, csalás bűntette, illetve más bűncselekmények miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

A bíróság a férfit minden vádpontban bűnösnek mondta ki. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A vádlott a másodfokú eljárásban bűnügyi felügyelet alatt áll – közölte a Fővárosi Főügyészség kedden.

Arra is felhívták az időskorúak figyelmét arra, hogy mindig kérjenek igazolványt a náluk megjelenő és ügyintézésre hivatkozó emberektől. Előzetes egyeztetés nélkül lehetőleg senkit ne fogadjanak, és az idegeneket a beengedésük előtt akár telefonon (például az önkormányzat felhívásával) is ellenőrizzék.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek:


Izrael végül kiadta a pedofil tanárnőt Ausztráliának
2021. január 25.

Hat évig tartó jogi csatározás után Izrael kiadta Ausztráliának a pedofíliával vádolt Malka Laufer tanárnőt, hogy Ausztráliában állíthassák bíróság elé egy ottani vallásos zsidó lányiskolában elkövetett bűncselekményei miatt.