Új elnök a Budapesti Ügyvédi Kamara élén


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A több mint nyolcezer fővárosi tagot egybefogó szakmai önkormányzati köztestület, a Budapesti Ügyvédi Kamara dr. Tóth M. Gábor ügyvédet választotta meg elnökévé november 16-án. Az új elnök megbízatása négy évig tart.

A negyvenöt éves új elnök főleg büntetőügyekkel foglalkozik, csakúgy, mint az új főtitkárrá választott, vele kortárs dr. Gyalog Balázs is. A három cikluson át elnöki tisztet betöltő dr. Réti László nem indult a választáson.

A kamarai tisztújításon két elnökjelölt közül választhatott a tagság. A megfigyelők szerint egy eszközeiben újszerű, informatív és korrekt kampány lezárása után a másik jelöltet, dr. Németh Zsoltot a kamara elnökségi tagjává választották.

Nyilatkozatában az új elnök hitet tett az ügyvédi hivatásrend egysége, valamint a szakmailag magas szintű és morálisan kikezdhetetlen ügyvédi működés mellett. Dr. Tóth M. Gábor hangsúlyozta, hogy az ügyvédség az igazságszolgáltatás rendszerének nélkülözhetetlen, egyben nagyon sajátos, szuverén szereplője. Ezen jellemzői – amelyek a jogkereső állampolgárok számára alapvetően fontos bizalmi tényezők – az ország demokratikus berendezkedésének és működésének elengedhetetlen feltételei, tette hozzá.


Kapcsolódó cikkek

2021. október 21.

Szigorodik a gyártói jótállási szabályozás jövőre

Európai Uniós irányelvek átültetése miatt 2022. január elsejével drasztikusan átalakul a fogyasztói adásvételi szerződésekre irányadó hazai szabályozás, ami minden vállalkozást, amelynek közvetlenül, vagy közvetetten „köze” van a fogyasztókhoz, érint – derül ki a CERHA HEMPEL közleményéből.