Újraválasztották a Magyar Versenyjogi Egyesület vezetőségét


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Magyar Versenyjogi Egyesület tisztújító közgyűlése további négy évre dr. Hegymegi-Barakonyi Zoltánt választotta az Egyesület elnökének. Emellett dr. Liber Ádám, a Baker McKenzie vezető jogásza ismét az Egyesület főtitkára lett.

A Magyar Versenyjogi Egyesület 1993-ban alakult, mind a tisztességtelen verseny elleni jog, mind pedig a versenykorlátozások joga területén végez aktív tudományos munkát. Az Egyesület kiemelt célja a hazai versenykultúra fejlesztése, a tisztességes piaci magatartás népszerűsítése és a tisztességes piaci magatartás védelmére vonatkozó javaslatok kidolgozása és előterjesztése. Az Egyesület jelenleg 60 feletti egyéni taggal és 40 feletti jogi személyi taggal rendelkezik. Hegymegi-Barakonyi Zoltán és Liber Ádám 2015. óta töltik be vezetői pozíciójukat az Egyesületnél.

A Magyar Versenyjogi Egyesület újraválasztott elnöke pályafutását több mint 25 évvel ezelőtt a Gazdasági Versenyhivatalnál kezdte, 1994-ben csatlakozott a Baker McKenzie nemzetközi ügyvédi irodához, és 2013 óta vezeti annak budapesti irodáját. Barakonyi Zoltán nemzetközileg elismert versenyjogi szakember, jogi tanulmányait Magyarországon és az Egyesült Államokban végezte, jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Versenyjogi Kutatóközpontjának Tudományos Tanácsának tagja, és a világ versenyhatóságait tömörítő Nemzetközi Versenyjogi Hálózat (ICN) nem-kormányzati tanácsadója. Az Egyesület főtitkára, Liber Ádám felsőfokú iparjogvédelmi szakképesítéssel rendelkező ügyvéd, versenyjogi szakjogász és a Baker McKenzie IT jogi csoportjának vezető ügyvédje, aki az Egyesület szakmai programjainak szervezéséért felelős.

„Az Egyesület elnökeként, az elmúlt évek eredményeire alapozva szeretném tovább folytatni szakmai munkámat, amelynek célja a magyarországi vállalkozások versenyjogi tudatosságának növelése és versenyjoggal kapcsolatos érdekeinek képviselete, valamint a versenyjogi megfelelés előmozdítása.„– mondta Hegymegi-Barakonyi Zoltán.


Kapcsolódó cikkek

2019. május 16.

A digitális összehasonlító eszközök piacát vizsgálja a GVH

Közel húsz éve jelentek meg az első, termékeket és szolgáltatásokat összehasonlító honlapok és ezek népszerűsége egyre növekszik. Ezek az összehasonlító eszközök számos előnyt kínálnak, ugyanakkor több fogyasztóvédelmi jellegű problémát is felvet a működésük. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) erre reagálva jelentette be nemrégiben, hogy elemzést végez a digitális összehasonlító eszközök piacán, hogy ezen eszközök fogyasztókra gyakorolt hatását vizsgálják – hívja fel a figyelmet közleményében a Deloitte.