Vádat emeltek a szekszárdi gázrobbanás ügyében


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 69 éves szekszárdi férfit és alvállalkozóját, egy 47 éves medinai férfit különösen nagy kárt okozó, gondatlan közveszély-okozással vádolják a 2019-ben egy szekszárdi társasházban történt gázrobbanás ügyében.

A Herman Ottó utcában 2019. október 9-én történt nagy erejű robbanásban a négyszintes épület két lépcsőházában húsz lakás vált lakhatatlanná, többen megsérültek, és nyolcvan embernek kellett elhagynia az otthonát.

A Tolna Megyei Főügyészség közleménye szerint a vádlottak abban a lakásban végeztek felújítást, amelyben a robbanás keletkezett. Az építési vállalkozó úgy bízta meg gázszereléssel a vízvezeték-szerelőt, hogy tudta, nincs gázszerelői képesítése. Az alvállalkozó – aki tervek és engedélyezés nélkül végezte a gázrendszer felújítását – egy konvektort nem csatlakoztatott a gázvezetékhez, egy konyhai készülék bekötőcsavarját pedig nem húzta meg. A robbanást a vád szerint az emiatt a légtérbe jutó gáz okozta.

A lakás tulajdonosa másodfokú égési sérüléseket szenvedett, hárman könnyebben megsérültek, százhuszonöt lakásban, hat garázsban és hat gépkocsiban pedig összesen 150 millió forintos kár keletkezett.

A Szekszárdi Járási Ügyészség a vádlottakra fogház- és pénzbüntetés kiszabását kérte a Szekszárdi Járásbíróságtól.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek