Vádemelés a szülei megöletését tervező férfi ellen

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2019. május 7.
Címkék: ,
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Emberölés előkészülete miatt emelt vádat a Fejér Megyei Főügyészség azzal a 19 éves gyúrói férfival szemben, aki az év elején ismerőseivel akarta szüleit megöletni. A főügyészség keddi közleménye szerint a letartóztatásban lévő férfira végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozták.

Mint írták, a férfi azért akarta megöletni szüleit, mert megromlott a viszonya velük, illetve különböző adósságokat is felhalmozott. Januárban két ismerősét is megkereste, egyikük a felkérést elutasította, míg a másikuk kétmillió forintért látszólag elvállalta.

A “felkérésnek” úgy maradt nyoma, hogy a két ismerős szöveges és hangüzenetet váltott a vádlottal, hogy a férfi szándékának komolyságáról meggyőződjön, illetve a terveiről bizonyítékot szerezzen. Ezután az emberölésre látszólag vállalkozó ember – ismerősök közreműködésével – a vádlott szándékáról értesítette a szülőket, akik a rendőrséghez fordultak.

“Mielőtt a vádlott a célja megvalósítása érdekében további lépéseket tehetett volna, a nyomozóhatóság a terhelt szülei megölésére irányuló tervezett cselekményét megakadályozta, így az előkészületi szakban maradt” – olvasható a közleményben.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek:


Betörőbanda ellen emeltek vádat
2020. július 15.

Többrendbeli minősített lopás miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség hét Pest megyei férfi ellen, akik sorozatos betörésekkel több mint 215 millió forintot zsákmányoltak.  

Kettős emberölés után ismét gyilkolt egy zalaegerszegi férfi
2020. július 14.

Élettársának különös kegyetlenséggel végrehajtott megöléséért - mint erőszakos, többszörös visszaesőt - tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a Zalaegerszegi Törvényszék kedden első fokon egy férfit, aki 1997-ben kettős emberölésért életfogytig tartó szabadságvesztést kapott, de ebből 20 év után feltételesen szabadulhatott.