Rendkívüli figyelemfelhívás! Civil beszámolók feldolgozása Koronavírus

Az OBH felhívta a civil szervezetek figyelmét, hogy beszámolóikat elsősorban elektronikus úton nyújtsák be.

Az OBH tájékoztatása szerint, hogy az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében az Országos Bírósági Hivatal ügyfélszolgálata szünetel.

Az OBH a tájékoztatási feladatait kizárólag távközlési eszközön, illetve elektronikus rendszeren keresztül látja el.

Fentiekre figyelemmel kérjük Önöket, hogy a civil beszámolókat elektronikus úton (Ügyfélkapu, Cégkapu) szíveskedjenek megküldeni az OBH részére.

Amennyiben a postai úton történő megküldést választják, úgy azok feldolgozásának ideje jelentősen megnő!

A beszámolók benyújtásához szükséges nyomtatványok itt érhetők el.

Az Országos Nyilvántartási Iroda e-mail címe: civilinfo@obh.birosag.hu

Megértésüket köszönjük!

(birosag.hu)

Mit jelent a gyakorlatban a koronavírus miatt elrendelt rendkívüli törvénykezési szünet? A KPMG Legal Tóásó Ügyvédi Iroda összefoglalja

Kapcsolódó cikkek:


Munkáltatói kisokos a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre
2020. március 13.

Munkáltatói kisokos a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre

Milyen hatással van a vírus a munkaviszonyra? Milyen praktikus tanácsok adhatók? Melyek a munkáltatók és a munkavállalók alapvető jogai és kötelezettségei? Mik a vis maior munkajogi vonatkozásai? Melyek a hatósági zárlat esetén irányadó szabályok? Ezekre és sok más kérdésre ad választ a KPMG Legal Tóásó Ügyvédi Iroda összeállítása.

A koronavírus-járvány munkajoga
2020. március 13.

A koronavírus-járvány munkajoga

Egyre komolyabb készültségi helyzet van idehaza is a járvány miatt. De vajon milyen jogai vannak egy munkavállalónak, és milyen egy munkáltatónak karantén idején? Egyáltalán, mikor lehet karantént kihirdetni és ki viseli a költségeket? E kérdésekre igyekszik választ adni összefoglalónkban dr. Kricskovics-Béli Boglárka ügyvéd a KPMG Legal Tóásó Ügyvédi Iroda munkatársa.

Mit jelent a rendkívüli ítélkezési szünet?
2020. március 16.

Fő szabályként a bíróság nem tart tárgyalást és a határidők sem telnek. Az ítélkezési szünet sem a régi, sem az új perrendtartás szerint nem érint minden bírósági eljárást. A Baker McKenzie összefoglalója.

A koronavírust nem lehet megállítani az EU határain
2020. március 2.

A koronavírust nem lehet megállítani az EU határain

Az Európai Bizottság szakértői megállapodtak abban, hogy a koronavírusos tünetekkel küzdő emberek határokon átnyúló szabad mozgásának korlátozása  kontraproduktív intézkedés lenne, ezért inkább a karantént kell alkalmazni – jelentették be eu-s tisztviselők.