Bemutatták a Majláth György pályázat díjazott dolgozatait

  • Értesítő a rovat cikkeiről

Az OBH 2018. február 28-án szimpóziumot tartott a Magyar Igazságügyi Akadémián (MIA), ahol a díjazottak a díjnyertes pályaműveiket be is mutatták.

Székhelyi Mailáth György országbíró emlékére 2014 óta rendeznek tudományos pályázatot, melyen joghallgatói és bírósági tagozatban, ezeken belül pedig polgári jogi, büntetőjogi, közigazgatási-munkaügyi és európai jogi, valamint bírósági általános igazgatási szekciókban lehet indulni.

A 2017-es pályázat nyertesei a most megrendezett szimpóziumon, szekcióüléseken mutatták be pályamunkájukat 20 perces prezentáció formájában. A jelenlévők a 2018-as Mailáth György Tudományos Pályázat „Változás és állandóság a bíróságokon – a XXI. század kihívásai” kiírására is témajavaslatokat fogalmazhattak meg, melyeket a szekciótermek előtti ötletládákba dobhattak be. 

A pályázat egyre népszerűbbé válik, az idei szimpóziumon már több mint a százan vettek részt. A hallgatóság soraiban a Legfőbb Ügyészség, a Magyar Ügyvédi Kamara, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara, az Igazságügyi Minisztérium, a bíráló bizottság tagjai, törvényszéki elnökök, a jogi karok dékánjai, a díjazottak és kísérőik is helyet foglaltak. Az eseményen idén részt vettek egyetemi oktatók, tanársegédek, joghallgatók és doktoranduszok is.
 
A 2017-es díjazott pályamunkákat az OBH honlapján olvashatják. 

(birosag.hu)

Jogászvilág hírlevél

Friss hírek, szakmai cikkek, bírósági döntések, jogszabályfigyelő.

Kéthetente megjelenő hírlevelünkben összefoglaljuk az elmúlt időszak aktuális változásait, válogatunk értékes szakmai tartalmainkból, valamint tájékoztatjuk a legújabb szakirodalmakról, szolgáltatásokról, képzésekről.

Feliratkozás >>

  • Értesítő a rovat cikkeiről
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!