A Wolters Kluwer Jogászdíjról


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Wolters Kluwer Kft. 2016-ban megalapította a Wolters Kluwer Jogászdíjat, amellyel a jogásztársadalom kiemelkedő képviselőinek szakmai teljesítményét szeretné elismerni. Interjú Tóth Gáborral, a WK ügyvezető igazgatójával.
 


Milyen céllal született a Wolters Kluwer Jogászdíj koncepciója?

Magyarországon kevés elismerés jut az ügyvédeknek és általában a jogászoknak. Különösen igaz ez a szervezett, szakmai elismerésekre. A Magyar Ügyvédi Kamara díjain kívül nem is tudnánk igazán meghatározó díjat kiemelni, az állami kitüntetéseken kívül. Az volt a célunk, hogy mind az ügyvédeket, mind a jogtanácsosokat olyan elismerésben részesítsük, mely nem egy életpályát díjaz, hanem az évről évre kiemelkedő egyéni és csapatteljesítményt.

Ezek szerint több részből áll a díj.

Igen, a pályázat egyik része az ügyvédeknek, ügyvédi irodáknak szól, a másik pedig a céges belső jogászoknak, jogtanácsosoknak és jogászcsapatoknak. Ezen a két kategórián belül is a részterületeken, jogterületeken elért kimagasló teljesítményeket és innovációkat keressük, legyen szó munkajogról, versenyjogról vagy vitarendezésről.

Hogyan lehet pályázni a díjra?

Elsősorban az ügyvédi irodáktól és a jogtanácsosi csapatoktól várjuk a nevezéseket, de lehetőség van arra is, hogy akár egy ügyfél jelölje a kedvenc ügyvédi irodáját – vagy egy ügyvédi iroda a legjobb céges jogászcsapatot. A nevezés a jogaszdij.hu honlapon keresztül történik, egy rövid, néhány oldalas jelölőlap kitöltésével. Egy ügyvéd vagy ügyvédi iroda természetesen több kategóriában is pályázhat.

Wolters Kluwer Jogászdíj

Miből áll a pályázati anyag? Mit kell bemutatni, hogyan kell meggyőzni a bizottságot?

Ügyvédi irodák alapvetően ügyekkel tudnak pályázni, egy ügy vagy egy innovatív megoldás bemutatásával, amivel az iroda segítette ügyfeleit. A vállalati jogászoknál egy jogi projekt vagy probléma bemutatásával, a hatóságokkal vagy külső ügyvédi irodával történő hatékony együttműködés bemutatásával. Természetesen nem kérünk olyan információt, mely sértheti az ügyvédi vagy az üzleti titkokat, és a pályázatokat szigorúan bizalmasan kezeljük.

Miben különbözik ez a díj a nemzetközi ügyvédi díjaktól, mint a Chambers & Partners vagy a Legal500?

Elsősorban abban, hogy ez a díj Magyarországra, a magyar jogászokra van szabva. A Wolters Kluwer magyarországi ága (és elődjei) több évtizede dolgoznak együtt és segítik a magyar jogásztársadalmat. Szeretnénk a saját szempontrendszerünk szerint díjazni a legjobbakat. A fent említett díjak globális díjak, melyeken a részvétel bonyolult, hosszadalmas és hagyományosan előnyben részesíti a nagyobb irodákat. Mi lehetőséget biztosítunk a kisebb irodáknak és a nem budapesti irodáknak egyaránt, hiszen a jogi innováció nem feltétlen szervezeti nagysághoz vagy pénzhez kötött tevékenység. Továbbá a méltánytalanul ritkán említett jogtanácsosok díjazása legalább olyan fontos számunkra, mint az ügyvédeké.

Mivel jár a díj elnyerése?

Nem csak első helyezetett hirdetünk, hanem ha elég nevezés érkezik, akkor egy-egy kategória legjobb hat pályázóját is kiemeljük, akikből egy kapja az adott kategória díját. A díjátadás ünnepélyes keretek közt, egy gálavacsorával összekötve a Boscolo Hotelben történik majd decemberben. A kategória nyertese saját felületein, kommunikációjában a díjazás évének megjelölésével korlátlan ideig jogosult arra, hogy feltüntesse és használja az elnyert címet (pld. „Az év versenyjogi csapata 2016”). A díjról és a győztesekről saját kiadványunkban is beszámolunk, melyet 1000 cég részére eljuttattunk. Továbbá vezető gazdasági magazinokban is lesz majd beszámoló a Jogászdíj győzteseiről, így jelentős PR értéket is képvisel a győzelem.

Boscolo Hotel Budapest

Milyen szempontok alapján és kik fogják odaítélni a díjat?

Az elsődleges szempont az innováció és az ügyfélközpontúság, ami a Wolters Kluwert is jellemzi, ezért ezt keressük a jogászcsapatokban is. Nem a legnagyobb ügyletet, a legnagyobb ügyértékű pert vagy a legnagyobb csapatot keressük, hanem azokat a megoldásokat, amivel egy kisebb iroda is könnyebbé teszi az ügyfelei életét, vagy olyan egyedülálló megoldással segíti őket, ami az egész szakmának például szolgálhat. Itt technikai megoldásokon át egyedi árazási megoldásokig széles a skála, mellyel pályázni lehet. A bírálóbizottság pedig a Wolters Kluwer szakértőiből fog állni, akiknek a fele jogász, fele pedig üzleti döntéshozó, így pontosan belelátnak egy adott pályázat szakmaiságába.


Kapcsolódó cikkek

2022. január 24.

Nem teljesítette az oltásokkal kapcsolatos adatigénylést az EMMI

A NAIH többek között azt állapította meg, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma törvényes működésének veszélyeztetésére, illetve üzleti titokra hivatkozva nem tagadhatja meg a koronavírus védőoltásokkal kapcsolatos közérdekű adatok kiadását.

2022. január 21.

Választási szakértőkkel folytatott megbeszélést az ÁSZ

2022. január 19-én az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatalának szakértői delegációja tett látogatást az Állami Számvevőszék székházában. A szakmai találkozón az ÁSZ az EBESZ szakértői delegációját a teljes körűen tájékoztatta arról, hogy a törvények által előírt kereteken belül a kampányidőszakot megelőzően, arra felkészülve, proaktívan mind ellenőrzési, mind tanácsadó szerepével hogyan mozdította elő a szabályos, átlátható közpénzfelhasználást.