Érdekes témákkal várjuk olvasóinkat az Ügyvédvilág hasábjain


Az Ügyvédvilág 2022-es számában bepillantást nyerhetnek többek között az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán folyó szakmai munkába, az ELTE Jogi Továbbképző Intézet képzéseiről is olvashatnak és a Wolters Kluwer Kiadó online folyóirataiban megjelent szakmai cikkekkel is várjuk olvasóinkat.

Az Ügyvédvilág 2022-es számában ezúttal – az eddigi gyakorlattól eltérően – kizárólag jogi szakmai témájú anyagokkal kedveskedünk Önöknek. Bepillantást nyerhetnek többek között az ELTE Állam- és
Jogtudományi Karán folyó szakmai munkába, amelynek eredményeképpen a kar hallgatói a 2022 júniusában első helyezést értek el a Telders International Law Moot Court perbeszédversenyen,
valamint 2021-ben elhozták a világbajnoki trófeát a Herbert Smith Freehills Competition Law Moot elnevezésű, nemzetközi, angol nyelvű EU versenyjogi perbeszédversenyről.

Az ELTE Jogi Továbbképző Intézete szeptemberben új szakokat indít, válaszolva a gyakorlati, jogalkalmazói igényekre, a JOTOKI tevékenységéről az intézmény igazgatójával, dr. Király Miklóssal beszélgettünk.

Érdeklődésre tarthatnak még számot a Wolters Kluwer Kiadó online folyóirataiban megjelent szakmai cikkek is, melyek az ingatlanjog, az uniós jog, és a fizetésképtelenségi jog témakörének gyakorlati
kérdéseivel foglalkoznak.

A cikk a Wolters Kluwer termékeire/szolgáltatásaira vonatkozó reklámot tartalmaz.


Kapcsolódó cikkek

2022. október 4.

Digitális vs. elektronikus aláírás

Ha az elektronikus, illetve digitális aláírások iránt érdeklődünk, könnyen szembesülhetünk azzal, hogy a két fogalmat mind a gyakorlatban, mind termékismertetőkben, de még akár szakcikkekben is szinonimaként használják. Cikkünkben bemutatjuk a két aláírástípus közötti alapvető különbséget.

2022. október 3.

Megállapodás peren kívül – konferencia az alternatív vitarendezés jelenéről és jövőjéről – 1. rész

A napokban megrendezett V. Alternatív Vitarendezési Konferencia előadói mind egyetértettek abban, hogy a peren kívüli eljárásokkal elkerülhetők a hosszadalmas és költséges bírósági eljárások. Ezért, bár komoly fejlődés tapasztalható ezen a területen, továbbra is indokolt az állampolgári tudatosság erősítése. A nemzetközi tanácskozáson a fogyasztóvédelem új kormányzati irányvonala is bemutatkozott.