Érdekes témákkal várjuk olvasóinkat az Ügyvédvilág hasábjain


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Ügyvédvilág 2022-es számában bepillantást nyerhetnek többek között az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán folyó szakmai munkába, az ELTE Jogi Továbbképző Intézet képzéseiről is olvashatnak és a Wolters Kluwer Kiadó online folyóirataiban megjelent szakmai cikkekkel is várjuk olvasóinkat.

Az Ügyvédvilág 2022-es számában ezúttal – az eddigi gyakorlattól eltérően – kizárólag jogi szakmai témájú anyagokkal kedveskedünk Önöknek. Bepillantást nyerhetnek többek között az ELTE Állam- és
Jogtudományi Karán folyó szakmai munkába, amelynek eredményeképpen a kar hallgatói a 2022 júniusában első helyezést értek el a Telders International Law Moot Court perbeszédversenyen,
valamint 2021-ben elhozták a világbajnoki trófeát a Herbert Smith Freehills Competition Law Moot elnevezésű, nemzetközi, angol nyelvű EU versenyjogi perbeszédversenyről.

Az ELTE Jogi Továbbképző Intézete szeptemberben új szakokat indít, válaszolva a gyakorlati, jogalkalmazói igényekre, a JOTOKI tevékenységéről az intézmény igazgatójával, dr. Király Miklóssal beszélgettünk.

Érdeklődésre tarthatnak még számot a Wolters Kluwer Kiadó online folyóirataiban megjelent szakmai cikkek is, melyek az ingatlanjog, az uniós jog, és a fizetésképtelenségi jog témakörének gyakorlati
kérdéseivel foglalkoznak.

A cikk a Wolters Kluwer termékeire/szolgáltatásaira vonatkozó reklámot tartalmaz.


Kapcsolódó cikkek

2023. december 6.

A digitális állampolgárság külföldi mintái és alkotmányos pillérei

Az új digitális személyazonosítást szolgáló alkalmazás az Európai Parlament és a Tanács 910/2014/EU rendeletének (eIDAS rendelet) megfelelően kerül kialakításra. A norma azt szabályozza, hogy a bizalmi szolgáltatók hogyan nyújthatnak ügyfélazonosítási és az aláírás vitathatatlanságát biztosító szolgáltatásokat, valamint hogyan kell a működésüket szabályozni, illetve elismerni az EU összes tagállamában.

2023. december 5.

Komoly kötelezettségekkel járnak a cégek számára, de egyben lehetőségeket is rejtenek az új kiberbiztonsági szabályok

A NIS2 irányelv magasabb szintre emelte a korábbi uniós kiberbiztonsági szabályozást és számos új kötelezettséget vezetett be. Az irányelv szabályainak túlnyomó részét már átültették a magyar jogba, így a jövő év folyamán 2500-3000 hazai közép- és nagyvállalatnak kell a szigorú szabályoknak megfelelni, továbbá az ellátási láncuk biztonságát megteremteni – emelte ki dr. Szabó Gergely Gábor, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners Ügyvédi Iroda szabályozási ügyekért felelős vezető ügyvédje.