Jogszabályfigyelő 2022 – 5. hét


Alábbi cikkünkben a 2022/15–20. számú Magyar Közlönyök újdonságai közül válogattunk.

E heti összeállításunkban a szakértői díjakat érintő módosításról és a Bírósági Határozatok folyóirat megjelenésével összefüggő változásokról olvashatnak.

 

Tartalom:

  1. Igazságügyi szakértők díjazása
  2. Bírósági Határozatok – kizárólag online módon és ingyenesen

 

Igazságügyi szakértők díjazása

Változnak az igazságügyi szakértők díjazására vonatkozó szabályok az alábbiakban hivatkozott 4/2022. (II. 1.) IM rendelet értelmében. Újdonságnak tekinthető egyebek mellett, hogy a szakértőt a hatóság felkérésére készített árajánlat elkészítéséért is megilleti az irattanulmányozással eltöltött időre a bírósági tárgyaláson kívüli szakértői tevékenységre megállapított óradíj. Emelkedik továbbá a szakértői költségátalány összege és a 3/1986. (II. 21.) IM rendelet mellékletei szerinti szakértői díjak összege is.

 

Bírósági Határozatok – kizárólag online módon és ingyenesen

„A Kúriai Döntések Bírósági Határozatok folyóirat 70. évfolyama 2022. január 20-tól külsejében is megújulva és – a kor kívánalmainak megfelelően – a fenntarthatóság jegyében online, szabad hozzáférésű (open access) kiadványként jelenik meg” – olvasható a Kúria Kommunikációs Osztálya által közzétett tájékoztatóban. Ezzel egyidejűleg a papír alapú kiadás megszűnik.

A kúriai tájékoztató szövege itt érhető el.

A Kúriai Döntések Bírósági Határozat folyóirat 2022/1 száma

  • Joganyag:
  • Módosította:
  • Megjelent: www.kuria-birosag.hu
  • Hatályos:
  • Megjegyzés: kúriai tájékoztató

Kapcsolódó cikkek