Szakma

Három év járt halált okozó testi sértésért

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2013. szeptember 3.
Rovat:

Jogerősen 3 év, illetve 3 év 10 hónap börtönbüntetést szabott ki a Debreceni Ítélőtábla arra a két férfira, akik 2010-ben Nádudvaron olyan súlyosan bántalmaztak egy férfit, hogy az belehalt sérüléseibe – közölte az intézmény sajtószóvivője.

Romkocsmák rendőrhatósági engedélyezése

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2013. szeptember 3.
Rovat:

A belügyminiszter rendeletben szabályozza, milyen tényezőket kell vizsgálni a romkocsmák üzemeltetéséhez  szükséges rendőrhatósági eljárás során.

A biztosítási szerződések az új Ptk.-ban – II. rész

Szerző: Dr. Oroszlán Zsuzsa
Dátum: 2013. szeptember 2.
Rovat:

Terjedelmi okokból csak a biztosítási szerződések jogát vizsgálom, a részben szintén megújult kártérítési jogot nem. Ezt is inkább a jogkereső biztosítottak szempontjából teszem, figyelemmel a biztosítók és a biztosítottak között – jellemzően a biztosítók javára – fennálló gazdasági erőkülönbségre. Dr. Oroszlán Zsuzsa ügyvéd, biztosítási és kártérítési szakjogász írása a  az egyes biztosítási szerződésekről.

Megregulázzák a kamara fegyelmi szabályzatát

Szerző: Kálmán Attila
Dátum: 2013. augusztus 30.
Rovat:

Várhatóan alapos átalakításon esik át a Magyar Ügyvédi Kamara Fegyelmi szabályzata, mely egyebek mellett eltörölné az ügyegyesítésről vagy -elkülönítésről szóló határozatok elleni fellebbezés jogát, bővítené a vallomásmegtagadás körét, rögzítené a különvélemény jogintézményének szabályait és bevezetné a pénzbírságok részletfizetési előírásait. A tervezetet szeptember 9-én tárgyalja meg első olvasatban a köztestület elnöksége, s a tervek szerint jövő tavasszal léphet hatályba.

Ajánlás az ajánlás a LinkedIn-en keresztül?

Szerző: dr. Németh Janka
Dátum: 2013. augusztus 28.
Rovat:

A LinkedIn egyik alapvető funkciója, hogy a munkavállalók ún. ajánlást (recommendation) kérhetnek azoktól, akik ismerőseik az oldalon, így akár a volt munkáltatójuktól vagy ex-kollégáktól. A kérelemben meg lehet jelölni, hogy melyik munkakörre és konkrétan kitől szeretnénk online ajánlólevelet kapni. Az ajánlás célja, hogy elősegítse a munkavállaló további elhelyezkedését és alátámassza szakmai önéletrajzának hitelességét. Az ajánlás a munkavállaló közösségi profilján válik láthatóvá. A LinkedInen keresztül kapott ajánlások minősülhetnek-e munkajogi szempontból ún. működési bizonyítványnak?