Szakma


2013. június 3.

„Az ügyvédségnél jobbat nem lehetett volna nekem kitalálni”

Fia köszörülte ki a csorbát, melyet Zimnic János a család apai-dédapai örökségén ejtett: építészként gyermeke folytatja azt a reáltudományos hagyományt, amely sorból egyedül ő maga lóg ki. De nem a kamaszkori lázadás viszi a humán világ, azaz az ügyvédség felé.

2013. június 3.

Háztűznéző in(o)gó lábakon avagy: az én házam a mobilváram?

Időszerű lenne a sokszor kényszerűségből egyre divatosabbá váló mobilházak pontos definiálása, következésképp újraszabályozása, hiszen olyan speciális eszközről van szó, amelyről azt sem lehet például teljes bizonyossággal eldönteni: ingóság-e vagy ingatlan, s egyáltalán kell-e rá építési engedély, avagy sem. Mivel a hatóságok is bizonytalanok, az ország sok részén milliós bírságokkal fenyegetik a tulajdonosokat, míg esetleg néhány kilométerrel arrébb rájuk se hederítenek.

2013. június 3.

Való Világ 5 barométer – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elemzése

A Való Világ 5. szériáját, valamint a TV2 által közvetített Összeesküvők című valóságshow-t kiemelt érdeklődés övezi. A Műsorfigyelő és -elemző főosztály a programokkal kapcsolatos vizsgálatait meg teljesebbé próbálja tenni az alábbiakban részletezett adatközlés segítségével, amely információforrásként szolgálhat a műsorszám leglényegesebb jellemvonásairól az érdeklődők számára. A rendszeres figyelés során a káros tartalmak jelenlétét, valamint a termékmegjelenítés alkalmazásával kapcsolatban kialakult gyakorlatot regisztráljuk.

2013. június 3.

A tévé nem-sztárügyvédje

Beszélgetés dr. Papp Gábor ügyvéddel a büntetőjogról, sztárügyvédekről és az ügyfélszerzésről

2013. június 3.

Az ügyvédvilág és a való világ

Akit láttunk már néhányszor a tévében, arról mindig van egy képünk, amelyet kialakítunk róla, ismeretlenül is. Ha pedig heteken, hónapokon át akarva-akaratlanul belebotlunk szinte minden este a képernyőn, úgy érezzük, mintha régóta ismernénk. A műsorban, ahol ismertté vált, határozottnak tűnt, céltudatosnak, és mégis folyamatosan nevetett. A valóság ezen a ponton igencsak hasonlít a tévére.

2013. június 3.

Eszterlánc: a valóság show-ja

Egyelőre nem tudni, egyáltalán felelősségre vonható-e az ellene indult fegyelmi eljárásban az az ügyvédnő, aki szerepet vállalt az RTL Klub Való Világ című műsorában. Ha a kamara vizsgálhatónak tartja az esetet, Dadi Esztert felmentheti, vagy többféle szankcióval sújthatja. Mindenesetre a történtek megítélése érdekes jogi érvek mentén zajlik, melyekhez Fekete Tamás, a Budapesti Ügyvédi Kamara fegyelmi bizottságának elnöke adott lapunknak általános eligazítást. A konkrét ügy részleteiről azonban nem nyilatkozott, mondván: semmilyen módon nem akarja befolyásolni a nemrég kijelölt eljáró tanácsot.