Segédanyag közzétételével segíti a Közbeszerzési Hatóság az ajánlatkérőket


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Közbeszerzési Hatóság által létrehozott Szakmai Egyeztető Fórum a 2020-ban publikált segédanyag kiegészítésével kívánja segíteni a jogalkalmazók tevékenységét.

A Közbeszerzési Hatóság által létrehozott Szakmai Egyeztető Fórum – melynek kiemelt célja, hogy a közbeszerzési eljárások ellenőrzésében részt vevő szervezetek ellenőrzési tevékenységüket összehangolva, egységes szempontok mellett végezzék – a Hatóság, a Miniszterelnökség, az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság, az Állami Számvevőszék, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal és a Gazdasági Versenyhivatal közbeszerzési szakértői részvételével rendszeresen ülésezik.

Az Egyeztető Fórum a Kbt. 55. § (6) bekezdésével kapcsolatos, 2020-ban publikált segédanyag kiegészítésével kívánja segíteni a jogalkalmazók tevékenységét. A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt segédanyag a Szakmai Egyeztető Fórumon részt vevő szervezetek egységes szakmai álláspontját tükrözi, mely a Hatóság honlapján a Jogalkalmazók támogatása menüpontból érhető el.

segédanyag

A segédanyag kiegészítése azért volt szükséges, mert az első publikálás óta számos releváns döntőbizottsági határozat került közzétételre, melyek a követendő joggyakorlat tekintetében egyértelmű iránymutatást adnak a jogalkalmazók számára.

A segédanyag kiegészítésének kifejezett célja annak támogatása, hogy a felhívás és az egyéb közbeszerzési dokumentumok ajánlatkérők által kezdeményezett módosítása ne ütközzön a Kbt. 55. § (6) bekezdésében előírt korlátokba.

(kozbeszerzes.hu)




Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 27.

„A Praetor jóval több, mint egy ügyvédi ügykezelő rendszer”

Biztos voltam abban, hogy meg lehet könnyíteni az ügyvédek mindennapi adminisztrációját és az ügyek egy programban történő kezelését – mondja Martin Kašpar a Praetor Systems társalapítója, aki dolgozott ügyvédként, jelenleg pedig a Wolters Kluwer ČR, a.s. üzletfejlesztési vezetője.