Új gyanúsítottat találtak egy régi kettős gyilkosság ügyében

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2020. február 20.
Címkék: ,
Rovat:
Az ügyben egy férfit meggyanúsítottak, de a nyomozást a főügyészség 2006 márciusában megszüntette, tavaly novemberben viszont új adatok alapján a hatóság látókörébe került egy addig ismeretlen férfi.

Tizenöt évvel ezelőtti makói kettős gyilkosság miatt indult eljárás egy férfi ellen. A megalapozott gyanú szerint 2004. november 16-án délelőtt a gyanúsított megölte makói otthonában az ott élő idős sértettet és látogatóba érkező lányát.

Az ügyben egy férfit meggyanúsítottak, de a nyomozást a főügyészség 2006 márciusában megszüntette, mivel nem volt megállapítható hogy a bűncselekményt ő követte el.

Tavaly novemberben – új adatok alapján – folytatták a nyomozást, és a hatóság látókörébe került egy addig ismeretlen férfi, aki megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével.

A főügyészség indítványozta a több emberen elkövetett emberölés bűntettével gyanúsított férfi letartóztatását.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek:


Kuciak-gyilkosság: tizenöt évet kapott a közvetítő
2019. december 31.

Tizenöt év börtönbüntetésre ítélte a szlovákiai Bazin különleges bírósága hétfőn Andruskó Zoltánt, aki közvetítő szerepet játszott a Ján Kuciak tényfeltáró újságíró és barátnője ellen tavaly februárban elkövetett gyilkosság megrendelője és elkövetője között.

Meghosszabbították a szerbiai magyar bérgyilkos letartóztatását
2020. január 16.

Meghosszabbították az ügyészség indítványa alapján a tavaly Prágában elfogott, több ember megölésével gyanúsított férfi letartóztatását. A nem jogerős végzés szerint a csantavéri születésű szerbiai magyar bérgyilkos újabb három hónapig maradhat rács mögött.