Office 365: felhőalapú irodai szoftver kkv-knak

Szerző: Váci Tímea
Dátum: 2013. május 21.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Magyarországon is elérhetővé vált a Microsoft felhőalapú irodai programcsomagja a vállalkozások számára.


Már Magyarországon is elérhető az Office 365 üzleti verziója, a Microsoft felhőalapú irodai csomagja, amit elsősorban a kis-, közepes- és nagyvállalatoknak szánnak. A Lync Online, Exchange Online és SharePoint Online szolgáltatások mellett a felhasználók egyszerre akár öt gépen használhatják az Office alkalmazásokat, valamint az olyan nagyvállalati közösségi funkciókat, amelyeket a SharePoint és a Yammer kínál.

Szinte mindenki Office-t használ

Egy tavaly, a BellResearch piackutató cég által közzétett kutatás szerint a 10 főnél több alkalmazottal rendelkező cégek 90%-a használ valamilyen Office verziót. Nagy Levente, a Microsoft Office 365 üzletágának vezetője elmondta, hogy a Microsoft vállalati ügyfeleinek ötöde áll át évről évre az Office egy-egy újabb verziójára, így a szakember azt várja, hogy a felhőalapú Office 365 a jobb telepíthetőségnek, menedzselhetőségnek, illetve az új, hasznos funkciók miatt gyorsabban terjed majd.

A bevezetéssel egyidejűleg három új, megvásárolható csomagot kínál a Microsoft, amelyeket a szoftvercég oldalán, illetve a szerződött partnereken keresztül is meg lehet vásárolni. Ezzel a lépéssel a Magyarországon működő bármilyen méretű, emberállományú, profilú cég tud választani az igényeknek megfelelő konstrukciót. A háromból az egyik tulajdonképpen nem is csomag: az Office 365 ProPlus immáron szolgáltatásként és nem termékként áll a vásárlók rendelkezésére és kínál az Office Professional Plus-nak megfelelő szoftvercsomagot. Ebbe a Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher, InfoPath ésAccess programok tartoznak bele, amelyeket  akár egy felhasználó 5 gépére is lehet egyszerre telepíteni, így a szoftverekkel az egyik gépen félbehagyott munka probléma nélkül folytatható a másikon.

Mindenkinek kínálnak valamit

Az Office 365 Kisvállalati prémium előfizetés az 1-10 munkatárssal dolgozó cégek számára lehet ideális választás. Az Office 365 ProPlus-ban is megtalálható alkalmazásokon túl üzleti szintű levelezést, megosztható naptárakat (Exchange Online), honlaphoz és dokumentummegosztáshoz kapcsolódó eszközöket (SharePoint Online) és HD videokonferencia lehetőséget (Lync Online) nyújt. Ez a csomag a Microsoft árai szerint 12,8 euróba kerülnek havonta felhasználóként számolva, de választható éves konstrukció is; ebben az esetben az ár 124,8 euró.

Az Office 365 Midsize Business a közepes méretű, 10-250 (technikailag 300 főt is ki tud szolgálni) alkalmazottat foglalkoztató cégeknek lehet érdekes. A szolgáltatás az Office 365 ProPlus-on felül nagyvállalati szintű kapcsolattartási és csoportmunka megoldásokat tartalmaz: az Exchange Online-t, a Lync Online-t és a SharePoint Online-t, egy könnyen kezelhető adminisztrációs felülettel megtoldva. Mindezek mellett része az Active Directory integráció, a web alapú rendszergazdai kezelőfelület és a telefonos támogatás is.

Az új irodai szoftver alkalmazását együttműködő partnerünk, a Bitport.hu (informatika az üzlet nyelvén) ismertette.

Kapcsolódó cikkek:


Hogyan hat a járvány az ügyvédi munka díjazására?
2020. május 12.

Hogyan hat a járvány az ügyvédi munka díjazására?

A cégek a koronavírus járvány nyomán esetleg kiszámíthatóbb árazásra szoríthatják az ügyvédi irodákat, de az elszámolási egység továbbra is a számlázható óra lesz, annak ellenére, hogy az ügyvédi irodák egyre több technológiát alkalmaznak, amely a munkaerőigényüket csökkenti.

Lehallgat a házam?
2020. május 1.

Lehallgat a házam?

Vajon az intelligens hűtőszekrény vagy az intelligens hangszóró veszélyt jelenthet az ügyvédi titoktartásra? Ez a kérdés napjainkban egyre többször merül fel.

GDPR az ügyvédi irodában
2020. április 24.

GDPR az ügyvédi irodában

Az ügyvéd egy különleges bizalmi viszonyban van ügyfelével, amelyet nem jellemezhet bizonytalanság egy olyan korban, amikor a jogi szolgáltatók versenyképességüket új technológiák és okos eszközök használatával kívánják fenntartani.