Üzlet

10+1 út, hogy legyen sikeres vezető (x)

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2014. szeptember 30.
Rovat:

A vezetőkkel szemben támasztott követelmények, a vezetői szerepek a felgyorsult gazdasági változások következtében az utóbbi években jelentősen megváltoztak. Új elvárásoknak kell megfelelni, a korábban bevált vezetői módszerek már nem elegendőek, nem elég korszerűek. Bemutatunk 10+1 módszert, amit minden sikeres vezetőnek ismernie kell.

próba

Szerző: én
Dátum: 2014. augusztus 18.
Rovat:

próba

Cégvezetők: agrárfejlődést hozhat az EU-tagság

Szerző: Zsubori Ervin
Dátum: 2014. június 18.
Rovat:

A hazai cégvezetők között lényegesen többen érzékelik az európai uniós tagság előnyeit, mint ahányan hátrányokról számolnak be. Ez igaz a vállalkozások fejlődési lehetőségeinek tekintetében, de még inkább a gazdaság egésze szempontjából. A legnagyobb fejlődési potenciált az agráriumban sejtik a menedzserek.

Prezi, Ustream, LogMeln – mit tud a Bridge Generáció?

Szerző: Falus Tamás
Dátum: 2014. február 11.
Rovat:

Prezi, Ustream, LogMeln – ismert programok, felhasználói eszközök, a nagyvilágban már háromszázmillióan(!) használják őket, talán éppen mi is élvezzük előnyeiket. És nem is gondolnánk, sőt nem is tudjuk, hogy mind magyar fejlesztésű alkalmazások. Alkotóit mutatja be tanulságos új kötetében Veiszer Alinda, akinek könyve jóval több, mint interjúk sorozata.

Jelentős fejlődés az elektronikus ügyintézés

Szerző: Kovácsné Álmosdy Judit
Dátum: 2014. január 10.
Rovat:

A vállalkozók számára az interneten keresztül történő ügyintézés napjainkban már elkerülhetetlen. A szabályok sokféleségére tekintettel, (bevallások, kérelmek, bejelentések stb.) az elektronikus ügyintézés jelentős fejlődésként értékelhető és megkönnyíti az adózó munkáját.

Munkahelyi internet: a teljesítmény rovására megy?

Szerző: Répáczki Rita
Dátum: 2013. december 10.
Rovat:

Belegondolt már, mennyi volt a leghosszabb időtartam, amit kibírt anélkül, hogy ellenőrizte volna, mi történt a Facebook-on? Vagy amennyit a számítógép előtt ülve egyetlen alkalmazás futtatásával töltött volna anélkül, hogy időközönként ide-oda kattintgatott? Megszámolta már, naponta hányszor ellenőrzi, kapott-e új e-mailt? Valószínűleg érdekes eredmények jönnének ki…

A DRM rendszer szerzői jogi aspektusai

Szerző: Gyömbér Béla - Ars Boni jogi folyóirat
Dátum: 2013. december 4.
Rovat:

Néhány gondolat egy, a szerzői jog által méltatlanul keveset vizsgált eszköz, a DRM és a szerzői jog kapcsolatáról, különös tekintettel a szabad felhasználást korlátozó hatásokra – az Ars Boni jogi folyóirat írása.

Lehallgatni arany! Felértékelődött az illetéktelen behatolás elleni védelem

Szerző: Szőnyi Szilárd
Dátum: 2013. november 28.
Rovat:

A digitális korban egyre kifinomultabb módszerek állnak rendelkezésre bizalmas beszélgetések megismeréséhez. Az amerikai titkosszolgálatok lehallgatási botránya közben felértékelte az illetéktelen behatolás elleni védelmet. Manapság viszont, amikor egy hétköznapi mobiltelefont is lehallgatókészülékként lehet használni, szinte csak a gondolatainkat érezhetjük biztonságban.

Kompetens vezető vs. informatika

Szerző: Bitport.hu
Dátum: 2013. november 7.
Rovat:

Azonosítottunk és fejlesztünk vezetői kompetenciákat, például a delegálását, a kommunikációt, a motivációt, az időmenedzsmentet, a meetingszervezést és még sorolhatnánk. A vezetői feladatokat, a napi rutinmunkát azonban a rendelkezésre álló infrastruktúra segítségével kell végrehajtani. Ez az infrastruktúra ma már legtöbbször informatikai eszközöket jelent.

Jogellenes az Amazon-adó?

Szerző: Rajnai Anna - Ars Boni jogi folyóirat
Dátum: 2013. november 4.
Rovat:

Forgalmiadó-beszedési kötelezettség terhelheti a jövőben a webes kereskedőket az USA több tagállamában. Egészen az online áruházakat nem terhelte ilyen kötelezettség, így jelentősen kevesebb bevételhez jutottak az állami kormányzatok. New York állam adófizetési kötelezettséget rótt ki az államban nem letelepedett, de ott kereskedelmi tevékenységet folytató webáruházakra. Az állam bíróságai már kimondták az adó jogszerűségét. Az Amazon.com a Szövetségi Legfelsőbb Bíróság elé vitte az ügyet. Az ezzel kapcsolatos, az Egyesült Államokban képviselt nézőpontok azonban megoszlanak – az Ars Boni jogi folyóirat írása.