Üzlet

Interaktív elektronikus munkajogi képzési csomag

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2013. június 4.
Rovat:

A prémium jogi szolgáltatásokat nyújtó bpv | JÁDI NÉMETH Ügyvédi Iroda az Innotica Grouppal közösen Magyarországon első ízben interaktív elektronikus munkajogi képzési csomagot fejlesztett ki.

Ami elromolhat, el is romlik

Szerző: Szőnyi Szilárd
Dátum: 2013. június 4.
Rovat:

Melyikünk nem érezte már úgy, hogy Murphynek a címben idézett törvénye épp rajta teljesül be? Ki nem bosszankodott már azon, hogy egy készülék a garancia lejárta után szinte azonnal elromlik? A magyarázat sokszor nem a sors nem kifürkészhetetlen akaratában, hanem a tervezett elavulásnak nevezett jelenségben rejlik.

Élet-halál kérdés

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2013. június 4.
Rovat:

Van-e halál az élet után? – ez az a kérdés, amire azóta keresi a választ az emberiség, amióta csak világ a világ. Minden kétséget eloszlató tudományos bizonyítékkal eddig még sem a hívők, sem az ateisták sem tudtak szolgálni. Ettől függetlenül – vagy éppen ezért – napjainkban a válasz reményében kutatók egész hada vizsgálja a halálközeli élményeket.

Régészek háborúja

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2013. június 4.
Rovat:

Mindenki a maga múltját akarja kiásni a földből – ha valahol, hát Izraelben nagyon igaz ez a mondás. A zsidó–arab háborúskodás évtizedek óta a régészet frontján is zajlik. A tét: melyik népcsoport tudja létjogosultságát jobban alátámasztani a tudomány eszközeivel?

Mit ér a műhold, ha magyar?

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2013. június 3.
Rovat:

Egy évtizedes előkészítés után fiatal magyar mérnökök munkáját dicséri a februárban pályára bocsátott első magyar műhold. Kérdés, e technológiai siker elvezet-e a hazánk teljes jogú tagságához az Európai Űrügynökségben. A szervezetnek évi sokmillió eurós tagdíjat kellene fizetnie, ez azonban ügyes gazdálkodással sokszorosan megtérülhetne.

Hasítanak a webáruházak

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2013. május 23.
Rovat:

Az elmúlt hónapokban több, a piacon meghatározó kiskereskedelmi lánc indította el online áruházát, és várhatóan lesznek követőik. Az üzleti információkat szolgáltató Bisnode ezért megvizsgálta a főtevékenységként csomagküldéssel és internetes kiskereskedelemmel foglalkozó cégek teljesítményét. Az elemzés szerint az érintett szektor a kedvezőtlen gazdasági környezetben is viszonylag jól szerepelt: a cégek száma megtöbbszöröződött az elmúlt években, az összárbevételük is nőtt, és összesítve nyereségessé váltak. A fizetési magatartásuk is javult, ráadásul a bedőlési arányuk alacsonynak mondható.

Szakirányú továbbképzések a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2013. május 23.
Rovat:

A PTE ÁJK és a CompLex Kiadó közösen szervezett szakirányú továbbképzései speciális szaktudás és szakismeret megszerzését biztosítják a felsőfokú végzettséggel rendelkezők számára. A tudományok és a gyakorlati élet területén elismert oktatók által tartott hagyományos előadásokon túl, magas színvonalú, közérthető szakkönyveket és szakszerű, gyors, hallgatóbarát ügyintézést kínálnak a hallgatók számára.

Mennyit ér a vállalati tudás?

Szerző: Bitport.hu
Dátum: 2013. május 21.
Rovat:

Akár a világpiacot nézzük, akár a hazai viszonyokat, jól látható, hogy a cégek a folyamatos stratégiaváltás állapotában vannak. A maguk módján próbálnak gyors és hatásos választ adni az őket ért kihívásokra. Ebben azonban a cégben felhalmozott tudásnak kulcsszerepe van.