Üzlet

Sok cég kerül bajba adatlopás miatt

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2013. október 3.
Rovat:

Kétszáz hazai kis- és középvállalkozás adatvédelmi és iratmegsemmisítési szokásait mérték fel egy reprezentatív kutatásban, amelyből kiderült, bár a kkv-k 90%-ánál vannak bizalmas jellegű iratok, 25%-uknál egyáltalán nincs semmiféle előírás ezek kezelésére. Ezek után nem meglepő, hogy szintén majdnem egyötödük már szenvedett el versenyhátrányt adataikkal való visszaélés miatt.

Jogi szakszótárak androidos készülékeken is (x)

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2013. szeptember 26.
Rovat:

A szótárak egyszerű kezelhetősége, a teljes körűen feldolgozott szaknyelvi terminológia segítséget nyújt mind a német, mind az angol nyelven történő szakjogászi kommunikációhoz. A szótár applikációk próbaverziója ingyenesen letölthető a Google Play alkalmazás áruházból.

Munkajogról mobilon és táblagépen

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2013. szeptember 24.
Rovat:

A legfrissebb változások és szakértői elemzések egy helyen: a Munkajog.hu-hoz tartozó mobiltelefonos és táblagépes hírolvasó applikáció iOS-es és Android-os eszközökre egyaránt elérhető.

Veszélyes is lehet az adatmegosztás

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2013. szeptember 23.
Rovat:

Egy webes alkalmazás az internetes kommunikációban és az adatok megosztásában rejlő veszélyeket próbálja tudatosítani, ugyanis magunk tesszük megfigyelhetővé saját magunkat az interneten közzétett adatainkkal – figyelmeztet a Kaspersky Lab orosz kiberbiztonsági vállalat blogja.

Internethasználat: sereghajtók a magyar cégek

Szerző: Zsubori Ervin
Dátum: 2013. szeptember 13.
Rovat:

A hazai vállalkozások szűk kilenctizedének van netkapcsolata, ami jócskán elmarad az uniós átlagtól. Munkája során az alkalmazottak egynegyede használja az internetet. Az InfoTandem heti infografikája.

Mobilon is követhető az ÜgyvédVilág

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2013. szeptember 10.
Rovat:

Az ÜgyvédVilág magazin mellett honlapunk összes írását olvashatja megújult alkalmazásunk segítségével iPadan és iPhone-on egyaránt.

Alternatív e-könyvek látássérült jogi szakembereknek

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2013. augusztus 27.
Rovat:

A CompLex Kiadó alternatív e-könyv formátum bevezetésével elérhetővé tette szakkönyveit joghallgató vagy akár már jogi végzetséggel rendelkező látássérült olvasói számára is. A speciális technológiának köszönhetően a felolvasáson túl lehetőség nyílik a navigálásra az anyagban, visszatérni egy adott szövegrészhez és újra meghallgatni azt, ugyanis a rendszeres ismétlés lehetősége a szakanyagok megfelelő feldolgozásához nélkülözhetetlen.

Kell-e félni az okosszemüvegektől?

Szerző: ügyvédvilág.hu
Dátum: 2013. augusztus 13.
Rovat:

A viselhető technológiák alapjaiban változtathatják meg a mindennapjainkat, azonban számos etikai és jogi kérdést vetnek fel. A vita legélesebben a Google okosszemüvege, a Google Glass kapcsán bontakozott ki.

A felejtés joga

Szerző: Szőnyi Szilárd
Dátum: 2013. augusztus 2.
Rovat:

Ha úgy hozza kedvünk, felszámolhatjuk-e virtuális létünket? Eltörölhetünk-e minden nyomot magunk mögött az interneten? Napjaink adatvédelmi botrányai nyomán az Európai Bizottság a „felejtés joga” mellett tör lándzsát – a világháló nagy cégei azonban megindították az ellentámadást.

Viselhető technológiák: új jogi kihívások

Szerző: Ügyvédvilág
Dátum: 2013. július 25.
Rovat:

Átírhatja az eddig munkahelyi előírásokat és újabb személyiségi jogi kérdéseket vethet fel a viselhető technológiák egyre szélesebb körű elterjedése. Bár segíteni is tudja egy cég életét, ám bizonyos, hogy mind a munkáltatóknak, mind a munkavállalóknak alaposan oda kell figyelniük, ha egy szokatlan high-tech szemüveggel találják magukat szembe az irodában. „A viselhető okoseszközök elterjedésével azonban a munkavállalói szerződéseket, titoktartási szabályzatokat is felül kell majd vizsgálni” – figyelmeztet Torsten Braner, a TaylorWessing e|n|w|c nemzetközi ügyvédi iroda partnere.