A szomszédos régiókkal való együttműködés


Az Európa Tanács és az EU „A tunéziai független testületek támogatása (PAII-T)” közös projekt részeként kétnapos online konferenciát rendezett „A polgárokat szolgáló független testületek: Az emberi jogok megerősítése Tunéziában” címmel.


A konferencián ismertették a projektben elért eredményeket és azok hatását a tunéziai polgárokra.

A konferencián miniszterek, a független testületek elnökei és az Európa Tanács magas szintű képviselői, valamint az EU és a civil társadalom képviselői vettek részt, akik értékelték 0a független testületek szerepét a demokrácia, a jogállamiság és az emberi jogok tunéziai megszilárdításában.

Bjørn Berge az ET főtitkárhelyettese beszédében méltatta az elmúlt tíz évben elért eredményeket, amelyekre a 2011 májusában megszületett a szomszédos régiókkal való együttműködés politikájának támogatásáról szóló „úttörő döntés” meghozatala óta került sor.

(coe.int)
Kapcsolódó cikkek

2021. szeptember 17.

Minden olasz munkavállalónak védettnek kell lennie

Az olasz kormány csütörtökön fogadta el a világ legszigorúbb koronavírus-elleni intézkedéseit, amely minden munkavállaló számára kötelezővé teszi a koronavírus elleni védettség igazolását, a negatív tesztet vagy a fertőzésből való gyógyulást.

2021. szeptember 16.

Magyarország megsértette a külföldiek kollektív kiutasításának tilalmát

Az ügy középpontjában a magyar államhatárról szóló törvény által bevezetett “feltartóztatás és átkísérés” intézkedés áll, amely felhatalmazást nyújtott a rendőrség számára, hogy a Magyarország területén illegálisan tartózkodó külföldi állampolgárokat határozat nélkül a határkerítés külső oldalára (a szerb határra) szállítsa. Az eljárás során Magyarország megsértette a kollektív kiutasítás tilalmát, mivel egyedi határozat hiányában a kérelmezőt, magatartásától függetlenül, 11 társával együtt kitoloncolta anélkül, hogy valódi és hatékony módot biztosított volna számukra a Magyarországra való beutazásra, illetve a megfelelő jogorvoslatra.