A szomszédos régiókkal való együttműködés


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Európa Tanács és az EU „A tunéziai független testületek támogatása (PAII-T)” közös projekt részeként kétnapos online konferenciát rendezett „A polgárokat szolgáló független testületek: Az emberi jogok megerősítése Tunéziában” címmel.


A konferencián ismertették a projektben elért eredményeket és azok hatását a tunéziai polgárokra.

A konferencián miniszterek, a független testületek elnökei és az Európa Tanács magas szintű képviselői, valamint az EU és a civil társadalom képviselői vettek részt, akik értékelték 0a független testületek szerepét a demokrácia, a jogállamiság és az emberi jogok tunéziai megszilárdításában.

Bjørn Berge az ET főtitkárhelyettese beszédében méltatta az elmúlt tíz évben elért eredményeket, amelyekre a 2011 májusában megszületett a szomszédos régiókkal való együttműködés politikájának támogatásáról szóló „úttörő döntés” meghozatala óta került sor.

(coe.int)
Kapcsolódó cikkek

2023. március 16.

Oroszország nem ismeri el az ICC joghatóságát

Oroszország nem ratifikálta az ICC-t létrehozó egyezményt és nem írta alá a szervezet alapító okiratát sem, ezért nem ismeri el a szervezet joghatóságát az orosz katonák által elkövetett háborús bűncselekmények kivizsgálására.

2023. március 9.

Személyes adatok továbbítása az USA-ba

Az Európai Adatvédelmi Testület szerint továbbra sincsenek megfelelő garanciák a személyes adatok továbbításakor az adatoknak az amerikai titkosszolgálatoktól való védelmére.