Egyik vádpontban sem vallotta magát bűnösnek Trump a manhattani bíróságon Access to the comments


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Egyesült Államok volt elnöke magyar idő szerint kedd este fél 8-kor érkezett a New York-i bíróságra, miután múlt héten vádat emeltek ellene a Stormy Daniels pornószínésznőnek 2016-ban kifizetett „hallgatási pénz” miatt. Ügyvédei előre közölték: Donald Trump ártatlannak fogja vallani magát – így is történt.

Az exelnök a bíróság épülete előtt odaintett az újságíróknak, de egyetlen szóval sem nyilatkozott. A titkosszolgálat emberei nem a főbejáraton át kísérték be. Megérkezése után formálisan őrizetbe került. A nagyjából negyedórásra tervezett bírósági meghallgatás előtt ujjlenyomatot vettek tőle és rögzítették az adatait. Bilincs végül nem került rá.

Úton a bíróság felé ezt írta ki közösségi oldalára: „Lower Manhattan felé tartunk, a bíróságra. Annyira SZÜRREÁLISNAK tűnik – WOW, LE FOGNAK TARTÓZTANI. Nem hiszem el, hogy ez történik Amerikában. Make America Great Again.”

A Trump elleni vádirat 34 vádpontból áll, a volt elnök egyik pontban sem vallotta bűnösnek magát, így az üzleti iratok manipulálásával, valamint a kenőpénz kifizetésével kapcsolatban sem.

Kapcsolódó cikkek

2024. július 9.

Olaszországban jogvita lett a strandolásból

Az olasz tengerpart elképzelhetetlenek strandfürdők nélkül. Az önkormányzatok évtizedekig átláthatatlanul adták ki az üzemeltetési jogokat, megsértve az uniós versenyjogot. A következőkben a szerző egy bizarr jogi és politikai vitát tár a Jogászvilág olvasói elé.

2024. június 24.

Mi köze a kékúszójú tonhalaknak a keresetek befogadhatóságához?

Cikkünkben az Európai Unió Működéséről Szóló Szerződés („EUMSz”) 263. cikkének (4) bekezdése alapján benyújtott közvetlen keresetek (megsemmisítési keresetek) egyes befogadhatósági feltételeit vizsgáljuk, elsődlegesen az Európai Unió Bírósága által kialakított esetjog alapján.