Egyik vádpontban sem vallotta magát bűnösnek Trump a manhattani bíróságon Access to the comments


Az Egyesült Államok volt elnöke magyar idő szerint kedd este fél 8-kor érkezett a New York-i bíróságra, miután múlt héten vádat emeltek ellene a Stormy Daniels pornószínésznőnek 2016-ban kifizetett „hallgatási pénz” miatt. Ügyvédei előre közölték: Donald Trump ártatlannak fogja vallani magát – így is történt.

Az exelnök a bíróság épülete előtt odaintett az újságíróknak, de egyetlen szóval sem nyilatkozott. A titkosszolgálat emberei nem a főbejáraton át kísérték be. Megérkezése után formálisan őrizetbe került. A nagyjából negyedórásra tervezett bírósági meghallgatás előtt ujjlenyomatot vettek tőle és rögzítették az adatait. Bilincs végül nem került rá.

Úton a bíróság felé ezt írta ki közösségi oldalára: „Lower Manhattan felé tartunk, a bíróságra. Annyira SZÜRREÁLISNAK tűnik – WOW, LE FOGNAK TARTÓZTANI. Nem hiszem el, hogy ez történik Amerikában. Make America Great Again.”

A Trump elleni vádirat 34 vádpontból áll, a volt elnök egyik pontban sem vallotta bűnösnek magát, így az üzleti iratok manipulálásával, valamint a kenőpénz kifizetésével kapcsolatban sem.

Kapcsolódó cikkek

2023. június 7.

„A meztelenség nem emberi jog” – vagy mégis?

Meztelenül napozni az erkélyen, pőrén kirándulni, bikinifelső nélkül az uszodában – aki mindent megmutat magából, hamar bíróság előtt végzi. Németországban, ahol hagyománya van a nudizmusnak, rendszeresen születnek groteszk ítéletek. Már az Emberi Jogok Európai Bírósága is foglalkozott a meztelenséggel, ám az Strasbourg szerint nem emberi jog.