Felfutóban a legaltech az ügyvédi irodákban


A nagy ügyvédi irodák sokat fektetnek az innovációba, a technológia-alapú dokumentum-szerkesztéstől kezdve a jogi tanácsadásig, de az ügyvédek egyelőre nem igazán alkalmazzák ezeket számolt be erről egy friss jelentésben a Baretz+Brunelle jogi marketing és tanácsadó cég.


Kutatásuk szerint az ügyvédi irodák régebben csak lassan vezették be az innovatív megoldásokat, de ma már az egyre telítettebb jogi piacon technológiai és jogi szolgáltatások összekapcsolásával igyekeznek kitűnni.

A kutatást a Baretz+Brunelle NewLaw Practice végezte. Brad Blickstein és Beatrice Seravello együttesen vezették a csapatot, amely októberben elemzést készített az ügyvédi irodákon belüli “már bevezetett” alternatív jogi szolgáltatókról (ALSP).

A már bevezetett alternatív jogi szolgáltatások mellet jelentésben az áll, hogy “meglepődtünk a különböző új jogi kezdeményezések számán, amelyekkel a cégek próbálkoznak” – tette hozzá Blickstein keddi közleményében.

A Baretz+Brunelle az Am Law 200 és a Global 100, 223 ügyvédi irodája közül 44 -et kérdezett meg. A válaszadó irodák több mint 80% -a a felmérésben meghatározott 10 különböző innovációs kezdeményezés közül legalább hatot vezetett be.

Míg a válaszadó cégek 95% -a használja például az új technológiákat okiratszerkesztéshez, addig csak körülbelül a felük kötött intelligens szerződéseket és vezetett be blockchain-technológiát.

Alkalmaznak még ügyfélközpontú technológiai eszközöket, alternatív személyzeti ügynökségeket, valamint adatbázis- és tudásplatformokat is bevezettek.

Az, hogy az eszközök rendelkezésre állnak, még nem jelenti azt, hogy az ügyvédek használják is azokat.

A „képesség alapú modell” segítségével értékelték, hogy milyen gyakran veszik igénybe az alternatív eszközöket vagy szolgáltatásokat, a felmérés megállapította, hogy a vállalati kezdeményezések többségét közepesen vagy még annál is kevésbé használják.

Az összes válaszadó irodánál bevezetett innováció mindössze 21% -át vezették be az egész irodára kiterjedően.

(reuters.com)
Kapcsolódó cikkek

2022. május 26.

Kitilthatják a nyugati médiumokat Oroszországból

Az orosz parlament kedden elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely felhatalmazza az ügyészeket, hogy bezárják a külföldi médiumokat Moszkvában, ha egy nyugati ország „barátságtalan” lépéseket tett az orosz médiával szemben, miután néhány orosz állami hírügynökség kénytelen volt bezárni a nyugati államokban.