Rabokat engednek szabadon Németországban Koronavírus

Észak-Rajna-Vesztfália 1000 rab szabadon engedésével tenné lehetővé a börtönkaranténok létrehozását.

Németország legnépesebb állama Észak-Rajna-Vesztfália mintegy 1000 fogvatartottat  enged szabadon annak érdekében, hogy karanténhelyiségként felhasználható cellákat szabadítson fel. Ez szükséges ahhoz, hogy a koronavírus börtönökben való ellenőrizetlen terjedését megakadályozzák  – jelentette be az igazságügy-miniszter.

A terv szerint olyan rabokat engednének szabadon, akiknek már kevés ideje van hátra a szabadságvesztésük kitöltéséig. Peter Biesenbach szerint a szexuális bűnelkövetőket és az egyéb erőszakos bűncselekmények miatt elítélt személyeket kifejezetten kizárták a a szabadulási rendszerből.

“Jelenleg túl kevés szabad hely van” – mondta Biesenbach szerdán újságírók előtt. Az igazságügy-miniszter reméli, hogy más tartományok is követni fogják majd az Észak-Rajna-Vesztfália által kidolgozott rendszert.

(reuters.com)

Kapcsolódó cikkek:


Biomedicinák és az emberi jogok
2020. június 29.

Biomedicinák és az emberi jogok

Az Európa Tanács Bioetikai Bizottsága elindította az emberi jogokkal és az orvosbiológiai technológiákkal kapcsolatos új cselekvési tervét.

A koronavírus hatása az ingázó munkavállalókra
2020. június 25.

Az ILO becslései szerint világszerte 164 millió olyan munkavállaló van, aki a lakóhelyétől eltérő országban vállalt munkát. Nagy részük a koronavírus miatt elvesztette állását és haza kellett térnie.