Rabokat engednek szabadon Németországban Koronavírus


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Észak-Rajna-Vesztfália 1000 rab szabadon engedésével tenné lehetővé a börtönkaranténok létrehozását.

Németország legnépesebb állama Észak-Rajna-Vesztfália mintegy 1000 fogvatartottat  enged szabadon annak érdekében, hogy karanténhelyiségként felhasználható cellákat szabadítson fel. Ez szükséges ahhoz, hogy a koronavírus börtönökben való ellenőrizetlen terjedését megakadályozzák  – jelentette be az igazságügy-miniszter.

A terv szerint olyan rabokat engednének szabadon, akiknek már kevés ideje van hátra a szabadságvesztésük kitöltéséig. Peter Biesenbach szerint a szexuális bűnelkövetőket és az egyéb erőszakos bűncselekmények miatt elítélt személyeket kifejezetten kizárták a a szabadulási rendszerből.

“Jelenleg túl kevés szabad hely van” – mondta Biesenbach szerdán újságírók előtt. Az igazságügy-miniszter reméli, hogy más tartományok is követni fogják majd az Észak-Rajna-Vesztfália által kidolgozott rendszert.

(reuters.com)


Kapcsolódó cikkek

2021. szeptember 17.

Minden olasz munkavállalónak védettnek kell lennie

Az olasz kormány csütörtökön fogadta el a világ legszigorúbb koronavírus-elleni intézkedéseit, amely minden munkavállaló számára kötelezővé teszi a koronavírus elleni védettség igazolását, a negatív tesztet vagy a fertőzésből való gyógyulást.

2021. szeptember 16.

Magyarország megsértette a külföldiek kollektív kiutasításának tilalmát

Az ügy középpontjában a magyar államhatárról szóló törvény által bevezetett “feltartóztatás és átkísérés” intézkedés áll, amely felhatalmazást nyújtott a rendőrség számára, hogy a Magyarország területén illegálisan tartózkodó külföldi állampolgárokat határozat nélkül a határkerítés külső oldalára (a szerb határra) szállítsa. Az eljárás során Magyarország megsértette a kollektív kiutasítás tilalmát, mivel egyedi határozat hiányában a kérelmezőt, magatartásától függetlenül, 11 társával együtt kitoloncolta anélkül, hogy valódi és hatékony módot biztosított volna számukra a Magyarországra való beutazásra, illetve a megfelelő jogorvoslatra.