Rabokat engednek szabadon Németországban Koronavírus


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Észak-Rajna-Vesztfália 1000 rab szabadon engedésével tenné lehetővé a börtönkaranténok létrehozását.

Németország legnépesebb állama Észak-Rajna-Vesztfália mintegy 1000 fogvatartottat  enged szabadon annak érdekében, hogy karanténhelyiségként felhasználható cellákat szabadítson fel. Ez szükséges ahhoz, hogy a koronavírus börtönökben való ellenőrizetlen terjedését megakadályozzák  – jelentette be az igazságügy-miniszter.

A terv szerint olyan rabokat engednének szabadon, akiknek már kevés ideje van hátra a szabadságvesztésük kitöltéséig. Peter Biesenbach szerint a szexuális bűnelkövetőket és az egyéb erőszakos bűncselekmények miatt elítélt személyeket kifejezetten kizárták a a szabadulási rendszerből.

“Jelenleg túl kevés szabad hely van” – mondta Biesenbach szerdán újságírók előtt. Az igazságügy-miniszter reméli, hogy más tartományok is követni fogják majd az Észak-Rajna-Vesztfália által kidolgozott rendszert.

(reuters.com)


Kapcsolódó cikkek

2023. január 30.

Jogszerű az ügyvédeket távol tartó arcfelismerő rendszer?

A Madison Square Garden Entertainment Corp. nagyvállalat olyan arcfelismerő MI rendszert alkalmazott, amely azonosította a céggel perben álló ellenérdekű feleket képviselő ügyvédeket és így a cég megtagadhatta a magánszemélyként belépni kívánó ügyvédektől a helyszínre való belépést.