Tisztességtelenül jártak el a légitársaságok Koronavírus


Az olasz versenyhatóság szerint a légitársaságoknak vissza kellett volna térítenie a légiutasoknak a koronavírus miatt törölt repülőjáratokra szóló jegyek árát.


Az olasz versenyhatóság 4,2 millió euró bírságot szabott ki a Ryanairre, amiért nem térítette meg a légiutasoknak a koronavírus miatt bevezetett vészhelyzet következtében 2020 júniusa után törölt járatokra szóló repülőjegyek vételárát – tette közzé a hatóság.

A versenyhatóság kifejtette, hogy az ír légitársaság “súlyosan tisztességtelen magatartást tanúsított” a tervezett járatok törlése során, a pandémiát használva okként, és az utasoknak utalványokat adva ahelyett, hogy visszafizették volna nekik a jegyeik árát.

A napokban az olasz versenyhatóság 2,8 millió euró bírságot szabott ki a brit EasyJetre és 1,4 millió eurót a spanyol Voloteára is ugyanezért.

(reuters.com)
Kapcsolódó cikkek

2021. szeptember 17.

Minden olasz munkavállalónak védettnek kell lennie

Az olasz kormány csütörtökön fogadta el a világ legszigorúbb koronavírus-elleni intézkedéseit, amely minden munkavállaló számára kötelezővé teszi a koronavírus elleni védettség igazolását, a negatív tesztet vagy a fertőzésből való gyógyulást.