Tisztességtelenül jártak el a légitársaságok Koronavírus


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az olasz versenyhatóság szerint a légitársaságoknak vissza kellett volna térítenie a légiutasoknak a koronavírus miatt törölt repülőjáratokra szóló jegyek árát.

Az olasz versenyhatóság 4,2 millió euró bírságot szabott ki a Ryanairre, amiért nem térítette meg a légiutasoknak a koronavírus miatt bevezetett vészhelyzet következtében 2020 júniusa után törölt járatokra szóló repülőjegyek vételárát – tette közzé a hatóság.

A versenyhatóság kifejtette, hogy az ír légitársaság „súlyosan tisztességtelen magatartást tanúsított” a tervezett járatok törlése során, a pandémiát használva okként, és az utasoknak utalványokat adva ahelyett, hogy visszafizették volna nekik a jegyeik árát.

A napokban az olasz versenyhatóság 2,8 millió euró bírságot szabott ki a brit EasyJetre és 1,4 millió eurót a spanyol Voloteára is ugyanezért.

(reuters.com)
Kapcsolódó cikkek

2023. május 11.

Az ordre public-elv tartalma és érvényesülése az európai büntetőjogban

Az „ordre public”, a magyar terminológiában „közrendi záradék” döntő jelentőségű a nemzetközi és a nemzeti jog találkozásánál. Egyrészről elengedhetetlen az államok jogrendszerének védelméhez. Másrészről, ha visszaélnek vele, ellehetetlenítheti a nemzetközi jog érvényre jutását.