Tisztességtelenül jártak el a légitársaságok Koronavírus

Az olasz versenyhatóság szerint a légitársaságoknak vissza kellett volna térítenie a légiutasoknak a koronavírus miatt törölt repülőjáratokra szóló jegyek árát.


Az olasz versenyhatóság 4,2 millió euró bírságot szabott ki a Ryanairre, amiért nem térítette meg a légiutasoknak a koronavírus miatt bevezetett vészhelyzet következtében 2020 júniusa után törölt járatokra szóló repülőjegyek vételárát – tette közzé a hatóság.

A versenyhatóság kifejtette, hogy az ír légitársaság “súlyosan tisztességtelen magatartást tanúsított” a tervezett járatok törlése során, a pandémiát használva okként, és az utasoknak utalványokat adva ahelyett, hogy visszafizették volna nekik a jegyeik árát.

A napokban az olasz versenyhatóság 2,8 millió euró bírságot szabott ki a brit EasyJetre és 1,4 millió eurót a spanyol Voloteára is ugyanezért.

(reuters.com)Kapcsolódó cikkek:


Megszavazta az uniós Covid-igazolványt az Európai Parlament
2021. június 10.

Megszavazta az uniós Covid-igazolványt az Európai Parlament

Július 1-jétől bevezetik az egységes uniós digitális Covid-igazolványokat, amelyeknek használata megkönnyíti az utazást, és segít fokozatosan, összehangoltan feloldani a korlátozásokat is. Az új uniós igazolást az összes tagállam elismeri, olvasható az Európai Parlament közleményében.

Több kereső közül választhatunk az Androidban
2021. június 9.

Több kereső közül választhatunk az Androidban

A Google két évvel az Bizottság versenyjogi ellenőrzésének lezárását követően lehetővé teszi számukra, hogy ingyen versenyezzenek azért, hogy Európában az Android-eszközök alapértelmezett keresőmotorjai lehessenek.

Az uniós alapító szerződések módosítása
2021. június 8.

Az uniós alapító szerződések módosítása

A Wolters Kluwer gondozásában megjelenő Európai Jog – Az Európai Unió közjoga című kötet bemutatja az Unió közjogának alapvető kérdéseit, intézményeit, jogalkotását, ezek szervező elveit; ismerteti a legújabb uniós jogi fejleményeket, a megvalósítandó célkitűzéseket és alapértékeket, az uniós polgárság és az alapjogvédelem legfrissebb történéseit. A könyv a Wolters Kluwer Kiadónál 2019-ben megjelent Európai jog – Az Európai Unió jogrendszere című kötettel ad naprakész, átfogó képet az uniós jog minden szegmenséről. Az alábbiakban a mű Jogalkotás kormányközi alapon című részletét olvashatják.