Ügyvéd nem gyűjthet nyilvános felhívással ügyfeleket

Nyolc hétre felfüggesztették egy ügyvéd tevékenységét Delhiben, mert házfalakon hirdette magát válóperes ügyvédként.


A Delhi Ügyvédi Kamara hétfőn nyolc hétre felfüggesztette egy ügyvéd jogi tevékenységének gyakorlásához való jogát, mert szakmai kötelességszegést követett el azzal, hogy mobilszámát utcai falakra festette fel.

Az ügyvédi kamara előzetes vizsgálata feltárta, hogy az ügyvéd Dél-Delhiben különböző falakra festette fel a mobilszámát, és válóperes ügyvédként hirdette magát, ezenkívül különböző honlapokon is hirdetéseket helyezett el, amelyben szintén szerepelt a mobilszáma.

Az ügyvédi kamara szerint a mobilszáma közzétételével megsértette az Indiai Ügyvédi Kamara szabályzatának 36. cikkét, valamint a Delhi amely tiltja az ügyvédi tevékenység hirdetését, illetve bármilyen reklámozását. A delhi jogszabályok tiltják az ingatlanok rongálását vagy a homlokzatuk engedély nélküli megváltoztatását.

A Delhi Ügyvédi Kamara munkatársai megkeresték a mobilszámát hirdető ügyvédet, ami látszólag bizonyítja, hogy szakmai kötelességszegést követett el.”

Ennek eredményeként az ügyvédi kamara nyolc hétre felfüggesztette az ügyvédet, illetve kötelezte őt, hogy nyújtson be jogi álláspontot arra vonatkozóan, hogy miért ne zárják őt ki véglegesen a kamarából”.

(jurist.org)Kapcsolódó cikkek:


Lefolytatják a Trump elleni eljárást
2021. január 27.

Lefolytatják a Trump elleni eljárást

Az Egyesült Államok Képviselőháza hétfőn este adta át a Szenátusnak a Donald Trump elleni vádemelés eljárás kezdeményezését, megalapozva ezzel az egykori amerikai elnök ügyének tárgyalását.

A digitális társadalom olvasatai – X.
2021. január 27.

A digitális társadalom olvasatai – X.

Alábbi cikksorozatában a szerző a digitális társadalom különböző aspektusait tárja elénk, igyekezve lényegre törően bemutatni szerkezetének fontosabb csomópontjait, és összegezni a tudásrendszerek, az internet, a mesterséges intelligencia, a hálózati társadalmak fontosabb, a jogalakulás szempontjából releváns mozgásait. Ezúttal azt elemzi, a mesterséges intelligencia miként jelenik meg a jog közegében.

Többszörös Egyezménysértés a majdani tüntetéseken
2021. január 26.

Többszörös Egyezménysértés a majdani tüntetéseken

Az EJEB több cikk megsértését is megállapította, illetve feltárta, hogy az ukrán hatóságok a mai napig nem végeztek független és hatékony vizsgálatot a rendfenntartó erők és magánbiztonsági cégek által elkövetett bűncselekmények kivizsgálására.

Egy Facebook oldal “elrablásának” története
2021. január 21.

Egy Facebook oldal “elrablásának” története

A bizarr történet jól mutatja, hogy a Facebook-csoportok, amelyek egykor központi szerepet játszottak a közösségi médiacég azon törekvésében, hogy a tartalommoderálás nehéz részét a felhasználókra terheljék, hogyan vált egyre inkább a cég problémáinak fő forrásává.