Ügyvéd nem gyűjthet nyilvános felhívással ügyfeleket


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nyolc hétre felfüggesztették egy ügyvéd tevékenységét Delhiben, mert házfalakon hirdette magát válóperes ügyvédként.


A Delhi Ügyvédi Kamara hétfőn nyolc hétre felfüggesztette egy ügyvéd jogi tevékenységének gyakorlásához való jogát, mert szakmai kötelességszegést követett el azzal, hogy mobilszámát utcai falakra festette fel.

Az ügyvédi kamara előzetes vizsgálata feltárta, hogy az ügyvéd Dél-Delhiben különböző falakra festette fel a mobilszámát, és válóperes ügyvédként hirdette magát, ezenkívül különböző honlapokon is hirdetéseket helyezett el, amelyben szintén szerepelt a mobilszáma.

Az ügyvédi kamara szerint a mobilszáma közzétételével megsértette az Indiai Ügyvédi Kamara szabályzatának 36. cikkét, valamint a Delhi amely tiltja az ügyvédi tevékenység hirdetését, illetve bármilyen reklámozását. A delhi jogszabályok tiltják az ingatlanok rongálását vagy a homlokzatuk engedély nélküli megváltoztatását.

A Delhi Ügyvédi Kamara munkatársai megkeresték a mobilszámát hirdető ügyvédet, ami látszólag bizonyítja, hogy szakmai kötelességszegést követett el.”

Ennek eredményeként az ügyvédi kamara nyolc hétre felfüggesztette az ügyvédet, illetve kötelezte őt, hogy nyújtson be jogi álláspontot arra vonatkozóan, hogy miért ne zárják őt ki véglegesen a kamarából”.

(jurist.org)
Kapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Nem könnyű ukrán menekültként állást találni az EU-ban

Az ukránok három évre kaphatnak munkavállalási engedélyt az Európai Unióban. De milyen nehéz itt állást találni? Ausztriában követtük két álláskereső ukrán nő történetét a Real Economy-ban, és szakembereket is kérdeztünk a témában.

2022. június 23.

Sorra kerülnek bíróságra azok az oroszok, akik kritizálni merik a „különleges katonai műveletet”

Keményen lecsap az orosz állam mindazokra, akik kritizálni merik hazájuk háborús erőfeszítéseit – vagyis a különleges katonai műveletet, ahogy erre Oroszországban hivatkozni lehet. Moszkvában nemrég egy önkormányzati képviselőnek is bíróság elé kellett állnia, mert a vád szerint le akarta járatni az orosz hadsereget. Egy jogvédő szervezet szerint már kétszáz ember ellen indítottak koncepciós büntetőeljárást.