Visszakapta az Uber a londoni engedélyét


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A londoni közlekedési hatóság számos hiányosságot tárt fel a cég működésében, ezért megtagadta az engedély meghosszabbítását, de az Uber kötelezettséget vállalt a hiányosságok orvoslására, ezért a bíróság ideiglenesen engedélyezte a működést.

Az Uber telekocsi vállalat megnyert egy pert az egyik brit bírósági ügyben, amellyel megkapta a Londonban való működéshez szükséges engedélyt, amelyet a város közlekedési hatósága korábban megtagadott.

A Transport for London (TfL), a londoni nagyvárosi közlekedés szabályozásáért felelős kormányzati szerv 2017 szeptemberében megtagadta az Uber taxiengedélyének megújítását. A TfL azt állította, hogy az Uber működése során több biztonsági szabályt is súlyosan megsértett, többek között a járművezetők fényképeinek, a biztosításainak és vezetői engedélyeinek ellenőrzését. A bíróság 2018-ban visszaadta az Uber működési engedélyét, de a TfL 2019-ben ismét megtagadta annak meghosszabbítását.

Munkajog - új visi box (640x360_ujvisi_box)

A Westminsteri törvényszék hétfői döntése 18 hónapos ideiglenes engedélyt ad az Uber londoni működésére. A működési engedély feltétele, hogy az Uber betartsa a bíróság és a TfL által előírt 21 pontos listát, amely magában foglalja az Uber kötelezését a biztonság javítására, illetve a cég működését egy független igazgatótanács ellenőrzi, az esetleges biztonsági szabályok megsértések megakadályozása érdekében.

Az ítéletben Tanweer Ikram bíró elismerte, hogy bár az Uber biztonsági rendszerében „alapvető hibák” voltak, a vállalat lépéseket tett a rendellenességek orvoslása érdekében. Ikram bíró elmondta, hogy „megelégszik azzal, ha az Uber megteszi azt, amit az ágazatban működő cégektől észszerű üzleti tevékenységük kertében elvárható, talán még többet is”, és hogy az ideiglenes engedélyben elfogadott feltételek elegendőek lesznek ahhoz, hogy a vállalat tovább működhessen.

(jurist.org)
Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 20.

Az AI szabályozás jövője az USA-ban

Technológiai vezetők találkoztak az amerikai törvényhozókkal a Capitol Hillben, hogy megvitassák az AI szabályozás jövőjét.