Jog és kommunikáció konferencia: Spotlight Ösztöndíjjal jutalmazták a tehetséges joghallgatókat


A Wolters Kluwer Hungary, a Szegedi Tudományegyetem Üzleti Jogi Intézete és az SZTE Európai Értékek Elemző Központja szervezésében május 15-én Szegeden zajlik a Jog és kommunikáció konferencia. A program a Spotlight Hallgatói Ösztöndíjak átadásával vette kezdetét.

Az SZTE-Wolters Kluwer Spotlight Ösztöndíj azokat az innovatív gondolkodású, fiatal, tehetséges jogász hallgatókat támogatja, akik az egyetemi éveik során kiemelkedő tanulmányi, tudományos és szakmai teljesítményt nyújtottak. Az ösztöndíjat első alkalommal hirdették meg, összesen 21 pályázat érkezett. Az arany, ezüst és bronzfokazattal díjazott hallgatók a pénzdíjazás mellett bemutatkozási lehetőséget kapnak a Wolters Kluwer szakmai portáljain.

Wolters Kluwer Hungary

Jog és kommunikáció konferencia – fotó: Wolters Kluwer

A díjakat prof. Dr. Gellén Klára, az SZTE oktatási rektorhelyettese és Kézdi Katalin, a Wolters Kluwer Hungary ügyvezetője adták át.

Az SZTE-Wolters Kluwer „Az év joghallgató tehetsége” bronz fokozatát három tehetséges fitalnak ítélte oda a bíráló bizottság:

  • Kovács Adrián
  • Laskai Fanni
  • Medgyesi Csanád

Az ösztöndíj ezüst fokozatú elismerését kapta:

  • Berki Tünde
  • Szilágyi Nóra

Aranyfokozatú elismerésben részesült:

  • Magonyi Gellért
  • Pszota Eszter

A Szegedi Tudományegyetemen tartott konferencián elhangzott előadásokról hamarosan részeletesen is beszámolunk.
Kapcsolódó cikkek

2024. május 29.

Szubjektív beszámoló a Digital Compliance by Design & LegalTech konferenciáról

Május 8-án abban a szerencsében volt részem, hogy részt vehettem a Wolters Kluwer Hungary és a Portfolio Digital Compliance by Design & LegalTech című konferenciáján. Nem túlzás azt állítani, életem eddigi legjobb konferenciája volt, és ezt nem egyedül mondtam ki a jelen levők között… A szervezők ugyanis roppant sikeresen megléptek több olyan dolgot is, amikre igény már régóta lett volna, de eddig vagy nem jutott eszébe senkinek, vagy nem mert beleállni.

2024. május 23.

Gulyás László: inspiráló most a mesterséges intelligenciát kutatni

Fenntartható-e a mesterséges intelligencia? Lesz-e valaha alapvető közszolgáltatás? Jól járnak-e a felhasználók, ha pár nagy cég kezében összpontosul a technológia fejlesztése? Ezekben a dilemmákban segít eligazodni Gulyás László, az ELTE Informatikai Kar Mesterséges Intelligencia Tanszékének docense, aki a technológia kapcsán felmerülő legaktuálisabb kérdéseket tisztázza. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem áprilisban indult tudományos-ismeretterjesztő sorozata most új videóval folytatódik.

2024. május 23.

A hídember, adatok és a compliance-by-design

Előző két cikkemben a jog és a tech szektor határán mozgó, a két “világ” közt kapcsolat teremtését facilitáló hídemberekről, illetve a compliance-by-design céges kultúrába való implementálásának előnyeiről írtam. Ez a cikk építeni fog az előző két cikk tartalmára, ezért érdemes lehet azokat is elolvasni – bár nem feltétlen szükséges – e cikk tartalma önmagában is érthető.