Bejegyzések Európai Parlament címkével

2024. április 24. Napi

Platform alapú munkavégzés: előrelépés történt a szabályozásban

A platform alapú munkavégzés az elmúlt években egyre jelentősebbé vált, legyen szó akár az ételkiszállítást, vagy a taxis szolgáltatást nyújtó applikációkról. Ugyanakkor annak megítélésében, hogy az ilyen formában történő munkavégzés munkaviszonynak minősülhet-e, Európa-szerte nagy a bizonytalanság. A felmerülő kérdések tisztázása érdekében nemrégiben egy új irányelv tervezetéről született megállapodás – a szabályzás hátterét Fehér Helga, a DLA Piper Hungary munkajogi csoportjának vezetője és Reisz Réka, a DLA Piper Hungary ügyvédjelöltje tekintik át.

2024. április 23. Napi

Az EP jóváhagyta a koszovói szerbek vízummentességét, döntött az ukrán áruk vámmentességéről is

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén jóváhagyta azt a megállapodást, amely szerint Ukrajna túlnyomórészt vám- és mennyiségi korlátozás nélkül hozhatja be az Európai Unióba a termékeit, köztük a mezőgazdasági termékeket további egy éven át – tájékoztatott az uniós parlament kedden. Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén jóváhagyta, hogy azok, akik a koszovói szerb Koordinációs Igazgatóság által kiállított útlevéllel rendelkeznek, vízummentesen utazhassanak be az Európai Unióba.

2024. március 13. Napi

A jelölőszervezetek kérhetik nyilvántartásba vételüket, kitűzték a nemzetiségi választást is

A jelölőszervezetek már kérhetik nyilvántartásba vételüket a júniusi választásokra a területi és a fővárosi választási bizottságoknál, valamint a Nemzeti Választási Bizottságnál – közölte a Nemzeti Választási Iroda. Kitűzte a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) kedden a nemzetiségi önkormányzati képviselők választását a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásának napjára, június 9-ére.