Bejegyzések Országgyűlés címkével

2024. április 30. Napi

NKE, kisajátítás, digitális állampolgárság, közgyógyellásátás, mentelmi jog – voksolt a Parlament

Változik a közgyógyellátás időtartama 2025-től az Országgyűlés keddi döntése értelmében. A képviselők igazságügyi törvényeket is módosítottak. Tanárképzést is végez a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE), integrálják a közgyűjteményeket, és kötött könyvárrendszert vezetnek be – erről döntött kedden az Országgyűlés, amely elfogadta az a törvénymódosítást is, miszerint a jövőben lehetőség lesz a digitális állampolgárság előregisztrációjára. Felfüggesztette Gy. Németh Erzsébet (DK) mentelmi jogát kedden az Országgyűlés, amely módosította a testnevelésóra alóli felmentés szabályait és elfogadta az EU-s minibérrel kapcsolatos irányelv átültetéséhez szükséges törvénymódosításokat.

2024. április 19. Napi

Digitális állampolgárság előregisztráció

Az Economx értesülései szerint egy, a napokban benyújtott törvénymódosítás már bevezetné a digitális állampolgárságunkra való előzetes regisztráció lehetőségét. Így egy mobiltelefon segítségével, vizuális kód felmutatásával képesek lennénk hitelt érdemlően igazolni személyazonosító adatainkat.

Jogszabályfigyelő 2024 – 8. hét
2024. február 26. Szakma

Jogszabályfigyelő 2024 – 8. hét

Alábbi cikkünkben, tekintve, hogy a 2024/18-20. számú Magyar Közlönyben szakmai közérdeklődésre számot tartó újdonság nem jelent meg, az Országgyűlés honlapján megjelent közlemények és benyújtott törvényjavaslatok közül válogattunk.

2024. február 5. Napi

Határozatképtelen volt a parlamenti rendkívüli ülés

Határozatképtelen volt az Országgyűlés hétfői rendkívüli ülése, amelyet az ellenzék kezdeményezett a svéd NATO-csatlakozás ratifikációja ügyében. A kormánypártok mellett több ellenzéki párt néhány képviselője és egy független képviselő is távol maradt.