Bejegyzések Európai Bizottság címkével

2024. május 14. Napi

Az EU szigorúbb versenyszabályok hatálya alá vonta a Booking.com-ot

Az Európai Bizottság a szálláshely-közvetítő Booking.com-ot felvette azon digitális vállalatok listájára, amelyek méretüknél fogva szigorúbb versenyszabályok hatálya alá tartoznak, egyúttal vizsgálatot indított annak megállapítására, hogy az X közösségimédia-platform mentesülhet-e e szabályok alól – tájékoztatott a brüsszeli testület hétfőn.

2024. május 6. Napi

Az Európai Bizottság kész lezárni a Lengyelországgal szemben indított 7-es cikk szerinti eljárást

Az Európai Bizottság véglegesítette elemzését a jogállamiság lengyelországi helyzetéről az Európai Unióról szóló szerződés 7-es cikke szerinti eljárással összefüggésben, és úgy ítélte meg, hogy Lengyelországban már nem áll fenn egyértelműen a jogállamiság súlyos megsértésének veszélye, ezért kezdeményezni kívánja az eljárás lezárását – tájékoztatott az uniós bizottság hétfőn.

Az Európai Bizottság vizsgálja, hogy a Meta megsérti-e a DSA rendelkezéseit
2024. május 2. Napi

Az Európai Bizottság vizsgálja, hogy a Meta megsérti-e a DSA rendelkezéseit

Az Európai Bizottság vizsgálatot indított annak megállapítására, hogy a Facebook és az Instagram szolgáltatója, a Meta megsértette-e a digitális szolgáltatásokról szóló törvényt (DSA). A vizsgálat célja, hogy megakadályozzák a júniusi európai parlamenti választásokon való szavazás megzavarását – számol be a Jurist.org.

2024. március 7. Napi

Akár 6 ezer eurónyi támogatás is szerezhető a szellemitulajdon-védelemhez

2024-ben is elérhető az Európai Bizottság által életre hívott KKV-alap (SME Fund) pályázat: az uniós vállalkozások szabadalmak, védjegy- és formatervezésiminta-oltalmak, illetve közösségi növényfajta oltalmak megszerzésére nyerhetnek támogatást összesen akár 6 ezer euró értékben. Tavaly a magyar vállalkozások összesen közel 155 ezer eurónyi támogatást kaptak a pályázat keretében.